Recenzie „Jurnalul unui librar” de Shaun Bythell

de | feb. 12, 2022 | Jurnale, Literatură Contemporană, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI LIBRAR ARE REDUCERE PE:

Cartea este un adevărat jurnal care acoperă aproximativ 12 luni din viața unei librării situate în orașul scoțian Wigtown. Shaun Bythell a decis să țină un jurnal, să noteze evenimente interesante în el, fără a uita să noteze numărul de clienți și veniturile pentru fiecare zi lucrătoare.

Această carte are un complot destul de simplu. O descriere a rutinei zilnice a unui librar și a magazinului său, presărată cu remarci și observații despre principalele tipuri de cumpărători, uneori aprecieri critice și regrete în aceste aprecieri.

În această carte există puțin roman în sensul clasic al termenului, dar multe despre principiile unei librării second-hand. Descrie în detaliu modul în care un comerciant de cărți second-hand caută cărți pentru a reînnoi fondurile, ce îl ghidează, cum le evaluează, ce dificultăți întâmpină în timpul achiziției fondurilor de cărți și vânzarea lor ulterioară. Autorul se plânge că corporațiile precum Amazon nu vor lăsa în curând aer pentru micile librării și arată cu exemple cum algoritmii Amazon și a altor site-uri de vânzare de cărți reduc prețurile unor exemplare de cărți, dezvăluie scheme despre modul în care unii cumpărători înșală sistemul și cumpără cărți rare la preț redus.

Autorul este un adevărat patriot al Scoției și un om de afaceri responsabil din punct de vedere social. Pe parcursul cărții, puteți vedea cum el ține din toată inima pentru locul în care locuiește și pentru oamenii care locuiesc lângă el. Și deși în multe adnotări este prezentat ca o persoană sarcastică și mohorâtă, nu sunt de acord cu această părere. Doar că are o astfel de meserie, iar oricine a lucrat măcar puțin zi de zi cu oameni va înțelege asta. Umorul ocupă un loc special în această carte. Este greu de văzut la prima vedere, dar există. Poate puțin specific, dar asta e umorul englez.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI LIBRAR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Shaun Bythell

În general, recomand lectura. Nu surprinde, dar este potrivită pentru citire în bucăți relativ mici. Poate potrivit pentru o vacanță activă când se scapă multe detalii, dar esența rămâne totuși.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI LIBRAR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: JURNALUL UNUI LIBRAR
Autor: Shaun Bythell
An apariție : 2020
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 731

Alte recenzii de la Shaun Bythell:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

De multe ori ni se întâmplă să ne dorim anumite lucruri în viață și încercăm să facem tot ce putem pentru a ne găsi locul, însă nu întotdeauna obținem ceea ce vrem, așa cum se întâmplă și în cartea lui Natalie Winter, Clipe de viață. Romanul este despre destin și...

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Elena Armas a revenit cu o nouă comedie romantică, Din America, experiment în doi, și este chiar continuarea romanului său de debut, Din Spania, cu dragoste. De data aceasta, acțiunea nu este centrată asupra Linei Martin, protagonista primei cărți, ci a prietenei...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 523 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments