Recenzie „Jurnalul unui librar” de Shaun Bythell

de | feb. 12, 2022 | Jurnale, Literatură Contemporană, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI LIBRAR ARE REDUCERE PE:

Cartea este un adevărat jurnal care acoperă aproximativ 12 luni din viața unei librării situate în orașul scoțian Wigtown. Shaun Bythell a decis să țină un jurnal, să noteze evenimente interesante în el, fără a uita să noteze numărul de clienți și veniturile pentru fiecare zi lucrătoare.

Această carte are un complot destul de simplu. O descriere a rutinei zilnice a unui librar și a magazinului său, presărată cu remarci și observații despre principalele tipuri de cumpărători, uneori aprecieri critice și regrete în aceste aprecieri.

În această carte există puțin roman în sensul clasic al termenului, dar multe despre principiile unei librării second-hand. Descrie în detaliu modul în care un comerciant de cărți second-hand caută cărți pentru a reînnoi fondurile, ce îl ghidează, cum le evaluează, ce dificultăți întâmpină în timpul achiziției fondurilor de cărți și vânzarea lor ulterioară. Autorul se plânge că corporațiile precum Amazon nu vor lăsa în curând aer pentru micile librării și arată cu exemple cum algoritmii Amazon și a altor site-uri de vânzare de cărți reduc prețurile unor exemplare de cărți, dezvăluie scheme despre modul în care unii cumpărători înșală sistemul și cumpără cărți rare la preț redus.

Autorul este un adevărat patriot al Scoției și un om de afaceri responsabil din punct de vedere social. Pe parcursul cărții, puteți vedea cum el ține din toată inima pentru locul în care locuiește și pentru oamenii care locuiesc lângă el. Și deși în multe adnotări este prezentat ca o persoană sarcastică și mohorâtă, nu sunt de acord cu această părere. Doar că are o astfel de meserie, iar oricine a lucrat măcar puțin zi de zi cu oameni va înțelege asta. Umorul ocupă un loc special în această carte. Este greu de văzut la prima vedere, dar există. Poate puțin specific, dar asta e umorul englez.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI LIBRAR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Shaun Bythell

În general, recomand lectura. Nu surprinde, dar este potrivită pentru citire în bucăți relativ mici. Poate potrivit pentru o vacanță activă când se scapă multe detalii, dar esența rămâne totuși.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI LIBRAR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Librar
Autor: Shaun Bythell
An apariție : 2020
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 542

Alte recenzii de la Shaun Bythell:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 400 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 25 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments