Recenzie „Legendele șefului de gară„ de Adrian Petru Stepan

de | iul. 28, 2017 | Fantezie, Jurnale, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDELE ȘEFULUI DE GARĂ PE Editura Univers

Amintirile sunt cele mai mari comori ale unei persoane, atunci când „pășești” în sufletul unui om, vei face automat cunoștință cu amintirile unui trecut, al unei iubirii, al unei despărțiri, dar și al fericirii.

Vei cauta neîntrerupt glasul inimii care te va conduce la cele mai frumoase clipe ale copilăriei, atunci când ai fost un copil agitat, naiv, nervos,  cu capul-n nori și cu gândurile destrămate. Când ai fost copilul năzdrăvan căruia lumea i se părea un joc desprins din cărți.
Erai ca un boboc de floare  care a crescut cu timpul și a devenit un frumos trandafir, însă care la cea mai mică rafală de vânt, „dânsa” în ploaia acestuia.

„În lumea asta nu e nimic alb sau negru. Nici măcar gri, fiindcă nimeni nu poate trăi într-un orizont cenușiu…”

Adrian Petru Stepan, autorul cărții Legendele șefului de gară, ne relatează povestea unui șef de gară dintr-un oraș din provincie care în copilărie îi plăcea să se aventureze în cele mai mari pericole.

Iar atunci când pleacă în căutarea unui comori alături de prietenii săi, acesta găsește din simplă coincidență un vas plin de monede. Dar nu păstrează decât 3, iar celelalte le predă autorităților.

„Toți avem secrete. Cred că ele pot vorbi cel mai bine despre cine suntem. Ceea ce ascundem este doar al nostru, este, de fapt, ceea ce gramaticienii denumesc pronumele personal la persoana întâi singular, acel eu pe care nu îl poate vedea nimeni așa cum este cu adevărat, despuiat de toate zorzoanele, măștile, metaforele și dorințele auto-amăgitoare.”

Titlul trece, amintirile rămân, noi creștem. Devenim adulți fără să conștientizăm că timpul a devenit și va rămâne singurul profesor tânăr ce ne oferă lecții prețioase pe care nu le sesizăm aproape niciodată.

Iar când dragoste apare în peisaj, anotimpul se schimbă.  Frumoasă și senzuala Ella, o femeie căsătorită căruia îi place pericolul și se aventurează alături de șeful de gară la o aventură palpitantă, aceasta păstrează un secret care va fi deslușit ușor de amantul ei.

„Telefonul tremurase încet la primirea celor trei propoziții. Ella zâmbea dintr-o fotografie nouă din care te frapează ochii verzi.”

Recomand această carte pentru un weekend perfect. Vă oferă informații despre trenuri, dar și o poveste cu aventuri.

„Trenul meu pleacă vineri la prânz. Și se întoarce doar duminica. Gara ta e tot acolo?”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDELE ȘEFULUI DE GARĂ PE Editura Univers

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Legendele șefului De Gară
Autor: Adrian Petru Stepan
An apariție : 2017
Editura: STREAMLAND
Nr. Pagini: 125
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1354

Alte recenzii de la Adrian Petru Stepan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Alina este redactor Booknation.ro de 1931 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
George Alexandru

Super tare recenzia! ^-^