Recenzie „Legendele șefului de gară„ de Adrian Petru Stepan

Titlu: Legendele șefului De Gară
Autor: Adrian Petru Stepan
An apariție : 2017
Editura: Streamland
Nr. Pagini: 125
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Alina
Publicată la 28.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Legendele șefului de gară„ de Adrian Petru Stepan
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI LEGENDELE ȘEFULUI DE GARĂ PE:

Amintirile sunt cele mai mari comori ale unei persoane, atunci când “pășești” în sufletul unui om, vei face automat cunoștință cu amintirile unui trecut, al unei iubirii, al unei despărțiri, dar și al fericirii.

Vei cauta neîntrerupt glasul inimii care te va conduce la cele mai frumoase clipe ale copilăriei, atunci când ai fost un copil agitat, naiv, nervos,  cu capul-n nori și cu gândurile destrămate. Când ai fost copilul năzdrăvan căruia lumea i se părea un joc desprins din cărți.
Erai ca un boboc de floare  care a crescut cu timpul și a devenit un frumos trandafir, însă care la cea mai mică rafală de vânt, “dânsa” în ploaia acestuia.

“În lumea asta nu e nimic alb sau negru. Nici măcar gri, fiindcă nimeni nu poate trăi într-un orizont cenușiu…”

Adrian Petru Stepan, autorul cărții Legendele șefului de gară, ne relatează povestea unui șef de gară dintr-un oraș din provincie care în copilărie îi plăcea să se aventureze în cele mai mari pericole.

Iar atunci când pleacă în căutarea unui comori alături de prietenii săi, acesta găsește din simplă coincidență un vas plin de monede. Dar nu păstrează decât 3, iar celelalte le predă autorităților.

“Toți avem secrete. Cred că ele pot vorbi cel mai bine despre cine suntem. Ceea ce ascundem este doar al nostru, este, de fapt, ceea ce gramaticienii denumesc pronumele personal la persoana întâi singular, acel eu pe care nu îl poate vedea nimeni așa cum este cu adevărat, despuiat de toate zorzoanele, măștile, metaforele și dorințele auto-amăgitoare.”

Titlul trece, amintirile rămân, noi creștem. Devenim adulți fără să conștientizăm că timpul a devenit și va rămâne singurul profesor tânăr ce ne oferă lecții prețioase pe care nu le sesizăm aproape niciodată.

Iar când dragoste apare în peisaj, anotimpul se schimbă.  Frumoasă și senzuala Ella, o femeie căsătorită căruia îi place pericolul și se aventurează alături de șeful de gară la o aventură palpitantă, aceasta păstrează un secret care va fi deslușit ușor de amantul ei.

“Telefonul tremurase încet la primirea celor trei propoziții. Ella zâmbea dintr-o fotografie nouă din care te frapează ochii verzi.”

Recomand această carte pentru un weekend perfect. Vă oferă informații despre trenuri, dar și o poveste cu aventuri.

“Trenul meu pleacă vineri la prânz. Și se întoarce doar duminica. Gara ta e tot acolo?”

Aspecte Pozitive:

E o poveste frumoasă pe care ar trebui să o descoperiți. Mie mi-a plăcut felul în care este scrisă, e o lectură liniștită perfectă pentru un Week-end.☺

Aspecte Negative:

Are doar 125 de pagini, eu cred că încă 100 nu ar fi stricat deloc povestea😂 Dar oricum vă urez lectură plăcută❤

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.