Recenzie „Legendele șefului de gară„ de Adrian Petru Stepan

by | Jul 28, 2017 | Fantezie, Jurnale, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDELE ȘEFULUI DE GARĂ CU REDUCERE PE Editura Univers

Amintirile sunt cele mai mari comori ale unei persoane, atunci când “pășești” în sufletul unui om, vei face automat cunoștință cu amintirile unui trecut, al unei iubirii, al unei despărțiri, dar și al fericirii.

Vei cauta neîntrerupt glasul inimii care te va conduce la cele mai frumoase clipe ale copilăriei, atunci când ai fost un copil agitat, naiv, nervos,  cu capul-n nori și cu gândurile destrămate. Când ai fost copilul năzdrăvan căruia lumea i se părea un joc desprins din cărți.
Erai ca un boboc de floare  care a crescut cu timpul și a devenit un frumos trandafir, însă care la cea mai mică rafală de vânt, “dânsa” în ploaia acestuia.

“În lumea asta nu e nimic alb sau negru. Nici măcar gri, fiindcă nimeni nu poate trăi într-un orizont cenușiu…”

Adrian Petru Stepan, autorul cărții Legendele șefului de gară, ne relatează povestea unui șef de gară dintr-un oraș din provincie care în copilărie îi plăcea să se aventureze în cele mai mari pericole.

Iar atunci când pleacă în căutarea unui comori alături de prietenii săi, acesta găsește din simplă coincidență un vas plin de monede. Dar nu păstrează decât 3, iar celelalte le predă autorităților.

“Toți avem secrete. Cred că ele pot vorbi cel mai bine despre cine suntem. Ceea ce ascundem este doar al nostru, este, de fapt, ceea ce gramaticienii denumesc pronumele personal la persoana întâi singular, acel eu pe care nu îl poate vedea nimeni așa cum este cu adevărat, despuiat de toate zorzoanele, măștile, metaforele și dorințele auto-amăgitoare.”

Titlul trece, amintirile rămân, noi creștem. Devenim adulți fără să conștientizăm că timpul a devenit și va rămâne singurul profesor tânăr ce ne oferă lecții prețioase pe care nu le sesizăm aproape niciodată.

Iar când dragoste apare în peisaj, anotimpul se schimbă.  Frumoasă și senzuala Ella, o femeie căsătorită căruia îi place pericolul și se aventurează alături de șeful de gară la o aventură palpitantă, aceasta păstrează un secret care va fi deslușit ușor de amantul ei.

“Telefonul tremurase încet la primirea celor trei propoziții. Ella zâmbea dintr-o fotografie nouă din care te frapează ochii verzi.”

Recomand această carte pentru un weekend perfect. Vă oferă informații despre trenuri, dar și o poveste cu aventuri.

“Trenul meu pleacă vineri la prânz. Și se întoarce doar duminica. Gara ta e tot acolo?”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LEGENDELE ȘEFULUI DE GARĂ CU REDUCERE PE Editura Univers

Titlu: Legendele șefului De Gară
Autor: Adrian Petru Stepan
An apariție : 2017
Editura: STREAMLAND
Nr. Pagini: 125
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

E o poveste frumoasă pe care ar trebui să o descoperiți. Mie mi-a plăcut felul în care este scrisă, e o lectură liniștită perfectă pentru un Week-end.☺

Aspecte Negative:

Are doar 125 de pagini, eu cred că încă 100 nu ar fi stricat deloc povestea😂 Dar oricum vă urez lectură plăcută❤

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Denisa Alina este redactor Booknation.ro de 1118 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 28 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
George Alexandru
George Alexandru

Super tare recenzia! ^-^