Recenzie „Liniște: Vorbește Trump!” de George Beahm

de | feb. 12, 2017 | Biografii, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LINIȘTE: VORBEȘTE TRUMP! ARE REDUCERE PE:

Donald Trump, pentru mine, a fost mereu un personaj înfumurat, încrezut, o figură pe care o poți corela doar cu banii și atât. Spui Trump, te gândești la bani, spui bani, te gândești la Trump.

Aflând că o să candideze la președinția Statelor Unite ale Americii, singura mea idee a fost: o, la naiba!

Donald Trump nu este o figură și, mai ales, o persoană pe care să o vezi stând tăcută, ascultând, meditând și apoi ajungând la o concluzie. Pe Donald Trump l-ai văzut, și îl vezi încontinuare, vociferând și combătând orice idee cu glas tunător ce parcă îți strigă în fundal: ține-ți gura închisă, eu am mereu dreptate.

Pe termen lung, duritatea este secretul faptului că am supraviețuit.

Concluzia e clară: nu sunt un fan Donald Trump! În ciuda acestui fapt, mă văd nevoită să recunosc: Donald Trump are stofă de lider și, mai ales, are mijloacele necesare de a rămâne unul.

Liniște: Vorbește Trump! este un ”rezumat Trump”, o colecție unde au fost cuprinse cele mai zgomotoase apariții și cele mai fulminante declarații ale lui Donald Trump. Printre aceste declarații aflăm cum a luat naștere imperiul Trump, cum s-a hotărât miliardarul să candideze pentru funcția de președinte, ce hibe consideră că are în prezent sistemul american și, mai ales, cum a câștigat votul majorității.

Nu mă deranjează să mă scuz pentru unele lucruri, dar nu mă pot scuza pentru că spun adevărul.

Când m-am trezit cu acest volum în față, am intrat în panică. Adică Donald Trump? Cum să citesc toate aberațiile acestui om? Și totuși, ajungând la final am realizat că în orice poți găsi ceva de învățat. Dacă disprețuiești o persoană nu înseamnă că nu ai nimic de învățat de la ea.

Loialitatea poate fi văzută ca o trăsătură slabă, deși nu ar trebui. E un semn că afacerea ta face ceva bine, că argumentele și modul în care acționezi rezonează cu angajații tăi. O companie care pierde un angajat care odată a fost loial trebuie să examineze ce s-a întâmplat- și asta repede.

Ce este și mai șocant pentru mine? Faptul că am ajuns la concluzia că de aș fi fost american și eu aș fi votat cu Donald Trump. Am regăsit în multele lui declarații exact hibele pe care și România le are. Problemele cu care se confruntă SUA, sunt prezente și în mica noastră țară. Soluțiile pe care le propune Trump sunt soluții generale ce pot fi aplicate în fiecare țară.

Donald Trump este și va rămâne un personaj zgomotos, înfumurat și încrezut. Însă un lucru nu i-l poate nega nimeni: are flerul afacerilor și știe cum să scoată profit și din apă seacă.

Trebuie să iubești ceea ce faci. Este greu de atins succesul fără pasiune.

Oamenii care adoră ceea ce fac nu renunță.

Cum am mai spus, dacă aș fi fost american și eu aș fi votat cu Trump ascultând declarațiile făcute, însă sunt un outsider, și din afară, lucrurile nu par a fi în regulă. De ce? Asta vă las să concluzionați singuri citind Liniște: Vorbește Trump!

Oamenii nu au grijă de tine. Nu vor ceea ce e mai bine pentru tine; ei au grijă de ei înșiși.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LINIȘTE: VORBEȘTE TRUMP!?

Vezi toată lista de cărți scrise de George Beahm sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LINIȘTE: VORBEȘTE TRUMP! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Liniște: Vorbește Trump!
Autor: George Beahm
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.02.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

"Anna Karenina" de Lev Tolstoi este unul dintre puținele romane clasice rusești care chiar mi-a plăcut și pe care am reușit să îl citesc fără să trag prea tare de mine și fără să mă chinui. Nu mă așteptam deloc să îmi placă atât de mult. Dar uite că m-a impresionat....

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

"Mănăstirea din Parma" este prima carte de Stendhal pe care o citesc. Mai am însă de gând să citesc și "Roșu și negru", poate cea mai cunoscută operă a scriitorului francez. Cartea o aveam în bibliotecă de ceva vreme, dar abia de curând am ajuns la ea, dorind să...

Recenzie:  ”Toxic” de Françoise Sagan

Recenzie: ”Toxic” de Françoise Sagan

Carismă, dezinvoltură, nonconformism – cred că aceste trei cuvinte o descriu pe cea care purta cu demnitate titlul de copilul teribil al scenei culturale franceze, din anii '50-'60: Françoise Sagan. Până să purcedem nemijlocit la impresiile lecturii, am decis să fac...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2454 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

La aceasta carte cu siguranta spun pas. Oricat de buna ar fi cartea sau cat de realista ar parea, pentru mine aceasta persoana este un clovn. Bani? Da, dar nu s-a ridicat de jos ci pur si simplu i-a mostenit. Dintotdeauna a fost un clovn, un depravat, salvat de taticul. Stiu ca am prejudecati, dar nu as fi de acord cu el. Ideile lui??? Oare???