Recenzie „Marte și Venus se ciocnesc. Volumul 2” de Dr. John Gray

de | mai 16, 2020 | Psihologie, Recenzii cărți, Științe Umaniste

“Marte și Venus se ciocnesc. Volumul 2” este o carte de dezvoltare personală scrisă de Dr. John Gray. El este cunoscutul autor al volumelor de psihologie practică “Marte și Venus în dormitor”, “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” și “Marte și Venus se împacă”, printre altele. Cartea a fost lansată inițial în anul 1990, dar eu am varianta reeditată de la editura Meteor Press, din 2016.

Chiar dacă la origine este vorba despre o singură carte, ediția în română “Marte și Venus se ciocnesc” a fost împărțită în două volume

Iar eu am realizat că am doar volumul 2, ce face referire la echilibru, completare și armonie. Cu toate acestea, chiar și fără noțiunile din primul volum, informațiile oferite de cartea de dezvoltare personală sunt extrem de ofertante și utile.

Nu citesc atât de des cărți motivaționale sau de sprijin personal, dar uneori sunt atrasă de titlurile lor și de ceea ce promit acestea. Ghidul a fost împărțit pe mai multe capitole. Acestea sunt referitoare la cum să găsești echilibrul într-o relație. Despre nevoile afective ale partenerilor. Cum să faci parte cu celălalt. Sau despre puterea feminină și cea masculină. În plus, ne sunt oferite și exemple grăitoare care demonstrează mai bine ce a vrut să sublinieze autorul.

Mai mult decât atât, Dr. John Gray ne oferă în această carte și o tehnică grozavă prin care ne putem înțelege mai bine unii pe ceilalți. Tehnica scrisorilor de dragoste este recomandată a fi aplicată nu doar în relațiile de dragoste, ci și în celelalte tipuri de relații pe care le avem cu cei din jurul nostru.

Femeile și bărbații sunt diferiți, extrem de diferiți

Autorul ne explică în “Marte și Venus se ciocnesc” că nu ar trebui să ne așteptăm la aceleași reacții și sentimente din partea ambelor sexe. Acest manual de dezvoltare personală este util în sensul că te poate ajuta să recunoști diferențele dintre tine și partenerul de viață. Însă, mai mult decât atât, și ceea ce e și mai grozav, este faptul că vei avea șansa să accepți aceste diferențe, pentru a-ți consolida relația.

Ghidul sociologului și filosofului Dr. John Gray este potrivit a fi citit atât de femei, cât și de bărbați deoarece se adresează ambelor genuri. Așadar dacă tu ai cartea și îți dorești ca cel de lângă tine să te înțeleagă mai bine așa cum reușești tu să-l înțelegi datorită ideilor din ea, oferă-i-o sau împrumută-i-o.

Odată ce ambele părți dintr-un cuplu vor învăța care sunt diferențele dintre cele două sexe, vor fi mai înțelegătoare și vor putea împiedica să apară piedici și probleme în calea dragostei lor. Cartea “Marte și Venus se ciocnesc” a fost ușor de citit iar capitolele care o delimitează foarte bine o fac și mai ușor de parcurs. În plus, exercițiile și îndemnurile autorului care are experiență te vor determina să încerci și tu ce scrie în ea.

Titlu: MARTE ȘI VENUS SE CIOCNESC. VOLUMUL 2
Autor: Dr. John Gray
An apariție : 2016
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 748

Alte recenzii de la Dr. John Gray:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 9 luni, 12 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments