Recenzie “Marte și Venus se ciocnesc. Volumul 2” de Dr. John Gray

by | May 16, 2020 | Psihologie, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA MARTE ȘI VENUS SE CIOCNESC. VOLUMUL 2 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Marte și Venus se ciocnesc. Volumul 2” este o carte de dezvoltare personală scrisă de Dr. John Gray. El este cunoscutul autor al volumelor de psihologie practică “Marte și Venus în dormitor”, “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” și “Marte și Venus se împacă”, printre altele. Cartea a fost lansată inițial în anul 1990, dar eu am varianta reeditată de la editura Meteor Press, din 2016.

Chiar dacă la origine este vorba despre o singură carte, ediția în română “Marte și Venus se ciocnesc” a fost împărțită în două volume

Iar eu am realizat că am doar volumul 2, ce face referire la echilibru, completare și armonie. Cu toate acestea, chiar și fără noțiunile din primul volum, informațiile oferite de cartea de dezvoltare personală sunt extrem de ofertante și utile.

Nu citesc atât de des cărți motivaționale sau de sprijin personal, dar uneori sunt atrasă de titlurile lor și de ceea ce promit acestea. Ghidul a fost împărțit pe mai multe capitole. Acestea sunt referitoare la cum să găsești echilibrul într-o relație. Despre nevoile afective ale partenerilor. Cum să faci parte cu celălalt. Sau despre puterea feminină și cea masculină. În plus, ne sunt oferite și exemple grăitoare care demonstrează mai bine ce a vrut să sublinieze autorul.

Mai mult decât atât, Dr. John Gray ne oferă în această carte și o tehnică grozavă prin care ne putem înțelege mai bine unii pe ceilalți. Tehnica scrisorilor de dragoste este recomandată a fi aplicată nu doar în relațiile de dragoste, ci și în celelalte tipuri de relații pe care le avem cu cei din jurul nostru.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dr. John Gray

Femeile și bărbații sunt diferiți, extrem de diferiți

Autorul ne explică în “Marte și Venus se ciocnesc” că nu ar trebui să ne așteptăm la aceleași reacții și sentimente din partea ambelor sexe. Acest manual de dezvoltare personală este util în sensul că te poate ajuta să recunoști diferențele dintre tine și partenerul de viață. Însă, mai mult decât atât, și ceea ce e și mai grozav, este faptul că vei avea șansa să accepți aceste diferențe, pentru a-ți consolida relația.

Ghidul sociologului și filosofului Dr. John Gray este potrivit a fi citit atât de femei, cât și de bărbați deoarece se adresează ambelor genuri. Așadar dacă tu ai cartea și îți dorești ca cel de lângă tine să te înțeleagă mai bine așa cum reușești tu să-l înțelegi datorită ideilor din ea, oferă-i-o sau împrumută-i-o.

Odată ce ambele părți dintr-un cuplu vor învăța care sunt diferențele dintre cele două sexe, vor fi mai înțelegătoare și vor putea împiedica să apară piedici și probleme în calea dragostei lor. Cartea “Marte și Venus se ciocnesc” a fost ușor de citit iar capitolele care o delimitează foarte bine o fac și mai ușor de parcurs. În plus, exercițiile și îndemnurile autorului care are experiență te vor determina să încerci și tu ce scrie în ea.

🔥 CARTEA MARTE ȘI VENUS SE CIOCNESC. VOLUMUL 2 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Marte și Venus Se Ciocnesc. Volumul 2
Autor: Dr. John Gray
An apariție : 2016
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 16.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 671 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments