🔥 CARTEA MCDONALDIZAREA SOCIETĂŢII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

RitzerChiar în capitolul de început al volumului „Mcdonaldizarea societăţii” ni se spune că „Restaurantul McDonald´s este una dintre afacerile a căror dezvoltare a avut cea mai mare influenţă asupra societăţii contemporane.”

Cu toate acestea, pe măsură ce lecturăm, ne dăm seama că această carte „nu este o lucrare despre McDonald´s şi nici măcar despre industria fast – food, deşi în paginile următoare se va vorbi frecvent despre ele. Atenţia pe care o acord restaurantului McDonald´s ( ca şi industriei din care face parte şi în dezvoltarea căreia a avut un rol crucial) se datorează faptului că serveşte aici ca exemplu definitoriu, ca pradigmă a unui proces vast pe care eu îl numesc mcdonaldizare, adică procesul prin care principiile restaurantului fast – food ajung să domine tot mai multe sectoare în societatea americană, precum şi în restul lumii.”, se precizează în paginile cărţii.

Din punctul meu de vedere, această carte este un aliat perfect şi un instrument de nădejde pentru studenţii care sunt preocupaţi de ştiinţele umaniste. Volumul în sine este , după cum autorul însuşi o defineşte, „o lucrare teoretică de critică socială.”

„Mcdonaldizarea societăţii” se remarcă prin datele statistice actuale, argumentele solide, cercetările amănunţite, precum şi prin analiza  numeroaselor sectoare din societatea contemporană. În acest volum vom găsi informaţii importante atât despre McDonald´s în sine, cât şi despre Starbucks, IKEA, KFC, Web 2.0, Disney, E-bay şi multe alte elemente care ne definesc societatea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de George Ritzer

Faptul că lucrarea nu este scrisă pentru a blama fenomenul McDonald´s, ci doar pentru a prezenta obiectiv schimbările pe care mcdonaldizarea le-a produs în contemporan, este un motiv suficient pentru a recomanda acest volum.

Cei interesaţi în ştiinţele umaniste pot să beneficieze de pe urma acestei cărţi şi prin intermediul bibliografiei bogate de la final, respectiv prin numeroasele sale referinţe.

George Ritzer este un sociolog american, profesor şi autor. Acesta este specializat în globalizare, metateorii, modele de consum şi teorii sociale moderne şi postmoderne.

🔥 CARTEA MCDONALDIZAREA SOCIETĂŢII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Mcdonaldizarea Societăţii
Autor: George Ritzer
An apariție : 2011
Editura: COMUNICARE.RO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Volumul, scris sub forma unui studiu sociologic, aduce argumente clare.Nu blamează fenomenul McDonald's, ci explică mecanismele sale. Lucrarea este foarte ancorată în prezent.

Aspecte Negative:

Poate deveni o lectură greoaie pentru cei neinteresaţi de ştiinţele umaniste.

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2050 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici