Recenzie „Medicina povestită Despre inima ta” de Dr. Vasi Rădulescu

de | ian. 3, 2022 | Cultură Generală, Recenzii cărți

Medicina povestită Despre inima ta copertă„Medicina povestită Despre inima ta” este cea de-a doua carte apărută în seria „Medicina povestită” de la doctorul Vasi Rădulescu. Am mai citit de la el atât cărți de specialitate, de non-ficțiune, cât și câteva cărți de ficțiune, dar cu povești la fel de pline de tâlc.

Este vorba despre „Dragă inimă”, „Să-ți pui o dorință” și „O să te tragă curentu”

Din fiecare dintre aceste cărți rămâi cu ceva. Dacă nu cu cele mai aprofundate cunoștințe despre medicină, cel puțin cu strictul necesar. Informații din domeniul medical care te pot ajuta în cele mai diverse situații.

În plus, scrierile doctorului Vasi Rădulescu sunt inspiraționale și pornite din inimă pentru inimile noastre. Conțin cuvinte duioase, povești emoționante, dar și poante și povestiri care fac haz de necaz în cel mai pur stil românesc. Prin cărțile lui, doctorul de inimi încearcă să ne facă să devenim mai conștienți de importanța organului vital care se află în trupul fiecăruia dintre noi. El încearcă să ne explice cum apare, cum funcționează și cum îl putem menține în cei mai buni parametri pentru a ne susține viața de zi cu zi.

Explicațiile din „Medicina povestită Despre inima ta” sunt redate într-un mod mai simplu, pentru a fi pe înțelesul tuturor

Cartea aceasta este ca un manual de ajutor sau mai bine zis de cunoaștere a inimii. Ne ajută să înțelegem mai bine, să învățăm și să ne îngrijim de cordul nostru pentru a preveni afecțiunile cardiovasculare. Adică cele mai rele cauze ce pot duce la deces. Inima este, aici în cartea aceasta, văzută ca un personaj principal, în jurul căruia gravitează celelalte organe. Astfel sunt acordate toate sfaturile domnului doctor pentru a ne salva conștientizând rolul ei vital în supraviețuirea noastră.

Pe lângă explicațiile medicale acordate de Dr. Vasi Rădulescu în acest volum, scriitorul așterne pe hărtie și povești frumoase, reale, din propria experiență. Prin acestea exemplifică diferitele situații prin care poate trece inima noastră și cum ajunge ea să slăbească, să fier ajutată sau să cedeze, din păcate.

Autorul are un har pentru scris, în afară de cel pentru a vindeca inimi la propriu, în spital sau în nopțile de gardă în care lucrează neobosit 

Totodată, doctorul ne povestește cum a fost el însuși salvat și cum reușește să depășească burnout-ul din cauza muncii în exces. Datorită pacienților săi și a poveștilor lor, a colegilor pe care îi admiră și a oamenilor de tot felul cu care intră în contact.

Aș putea cataloga „Medicina povestită Despre inima ta”  de Dr. Vasi Rădulescu drept o carte de self-help, dar aș greși. Nu este doar o carte de self-help obișnuită, scrisă la rece, mecanic, pentru a ajuta așa zis pe cei care o citesc. Este o carte inspirațională, o carte scrisă cu inima despre experiențele și cunoștințele personale ale unei persoane care vrea să ajute pe ceilalți în fiecare mod posibil. În cazul de față, prin cuvântul scris.

Titlu: MEDICINA POVESTITĂ DESPRE INIMA TA
Autor: Dr. Vasi Rădulescu
An apariție : 2019
Editura: READERS DO GOOD
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Medicina
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1264

Alte recenzii de la Dr. Vasi Rădulescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 14 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments