Recenzie „Medicina povestită Despre inima ta” de Dr. Vasi Rădulescu

de | ian. 3, 2022 | Cultură Generală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MEDICINA POVESTITĂ DESPRE INIMA TA ARE REDUCERE PE:

Medicina povestită Despre inima ta copertă„Medicina povestită Despre inima ta” este cea de-a doua carte apărută în seria „Medicina povestită” de la doctorul Vasi Rădulescu. Am mai citit de la el atât cărți de specialitate, de non-ficțiune, cât și câteva cărți de ficțiune, dar cu povești la fel de pline de tâlc.

Este vorba despre „Dragă inimă”, „Să-ți pui o dorință” și „O să te tragă curentu”

Din fiecare dintre aceste cărți rămâi cu ceva. Dacă nu cu cele mai aprofundate cunoștințe despre medicină, cel puțin cu strictul necesar. Informații din domeniul medical care te pot ajuta în cele mai diverse situații.

În plus, scrierile doctorului Vasi Rădulescu sunt inspiraționale și pornite din inimă pentru inimile noastre. Conțin cuvinte duioase, povești emoționante, dar și poante și povestiri care fac haz de necaz în cel mai pur stil românesc. Prin cărțile lui, doctorul de inimi încearcă să ne facă să devenim mai conștienți de importanța organului vital care se află în trupul fiecăruia dintre noi. El încearcă să ne explice cum apare, cum funcționează și cum îl putem menține în cei mai buni parametri pentru a ne susține viața de zi cu zi.

Explicațiile din „Medicina povestită Despre inima ta” sunt redate într-un mod mai simplu, pentru a fi pe înțelesul tuturor

Cartea aceasta este ca un manual de ajutor sau mai bine zis de cunoaștere a inimii. Ne ajută să înțelegem mai bine, să învățăm și să ne îngrijim de cordul nostru pentru a preveni afecțiunile cardiovasculare. Adică cele mai rele cauze ce pot duce la deces. Inima este, aici în cartea aceasta, văzută ca un personaj principal, în jurul căruia gravitează celelalte organe. Astfel sunt acordate toate sfaturile domnului doctor pentru a ne salva conștientizând rolul ei vital în supraviețuirea noastră.

Pe lângă explicațiile medicale acordate de Dr. Vasi Rădulescu în acest volum, scriitorul așterne pe hărtie și povești frumoase, reale, din propria experiență. Prin acestea exemplifică diferitele situații prin care poate trece inima noastră și cum ajunge ea să slăbească, să fier ajutată sau să cedeze, din păcate.

Autorul are un har pentru scris, în afară de cel pentru a vindeca inimi la propriu, în spital sau în nopțile de gardă în care lucrează neobosit 

Totodată, doctorul ne povestește cum a fost el însuși salvat și cum reușește să depășească burnout-ul din cauza muncii în exces. Datorită pacienților săi și a poveștilor lor, a colegilor pe care îi admiră și a oamenilor de tot felul cu care intră în contact.

Aș putea cataloga „Medicina povestită Despre inima ta”  de Dr. Vasi Rădulescu drept o carte de self-help, dar aș greși. Nu este doar o carte de self-help obișnuită, scrisă la rece, mecanic, pentru a ajuta așa zis pe cei care o citesc. Este o carte inspirațională, o carte scrisă cu inima despre experiențele și cunoștințele personale ale unei persoane care vrea să ajute pe ceilalți în fiecare mod posibil. În cazul de față, prin cuvântul scris.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MEDICINA POVESTITĂ DESPRE INIMA TA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dr. Vasi Rădulescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MEDICINA POVESTITĂ DESPRE INIMA TA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Medicina Povestită Despre Inima Ta
Autor: Dr. Vasi Rădulescu
An apariție : 2019
Editura: READERS DO GOOD
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Medicina
Publicată la 3.01.2022
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Katherine Applegate ( n. 1956 ) este o scriitoare americană de literatură pentru copii. Dar când a scris " Bob cel Fără de Seamăn " nu a fost. Nu a fost nici măcar om! Vreţi să ştiţi ce a fost? A fost câine! Cum altfel să ştie ea - şi să ne spună şi nouă, cititorilor...

Recenzie ”Undă verde” de Matthew McConaughey

Recenzie ”Undă verde” de Matthew McConaughey

Undă verde este prima dezamăgire a acestui an. Nu am înțeles prea bine ce ar vrea să reprezinte. Autobiografie sau carte motivațională și probabil din cauza asta (și nu numai) nu m-a captivat, n-a fost nici în căruță, nici în teleguță. Au fost și foarte multe lucruri...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1209 zile și a scris până acum 312 articole. Se află pe poziția 4 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

[…] “Medicina povestită. Despre inima ta” de Dr. Vasi Rădulescu […]