Recenzie „O să te tragă curentu” de Dr. Vasi Rădulescu

de | oct. 12, 2021 | Cultură Generală, Educație, Recenzii cărți

O să te tragă curentu de Vasi RădulescuO să te tragă curentu” este o altă carte citită de la doctorul Vasi Rădulescu. Nu auzisem de el sau de cărțile lui, nicidecum de prezența sa în social media. Dar o prietenă bună și-a comandat cărțile. Mi-a făcut câteva cadou și mi-a și împrumutat alte câteva. Printre cărțile domnului doctor de inimă se află atât volume de non-ficțiune, de specialitate, cât și de ficțiune – povești frumoase, dar care te ung la suflet.

Într-adevăr, poți trăi fără să citești cărțulii precum “O să te tragă curentu”

Dar asta nu înseamnă că nu au și ele o oarecare valoare. Cele fictive sunt delicate și calde. Te emoționează și te îndeamnă să fii mai bun, mai altruist, să ai grijă de tine și de ceilalți. Iar cele nonfictive te învață despre inima ta, despre corpul tău. Și alte tot felul de lucruri utile, care ar trebui să fie considerate și cultură generală, dacă nu mai bine zis cultură medicală.

Nimănui nu-i strică să știe câte puțin despre cum funcționează corpul său, mintea inima, cu toate mecanismele sale uimitoare.

Cartea “O să te tragă curentu” nu este de ficțiune, ci este despre medicină, de specialitate. Este însă scrisă într-un mod mult mai amuzant și atrăgător. Pentru a fi înțeleasă de toată lumea. În conținutul ei e vorba mai ales despre miturile în care cred încă românii. În special cel cu trasul curentului, în care recunosc că cred și eu și multe persoane din jurul meu. Miturile în cauză sunt prezentate și desființate din punctul de vedere al unui specialist. Al doctorului Vasi Rădulescu. În plus, întregul volum e presărat cu poante care sigur te vor face să râzi pe sub mustăți.

Și după ce vei termina de citit cartea, cu siguranță vei încerca și tu să îndrepți lumea sau cel puțin pe tine însuți scoțându-ți din tărtăcuță asemenea mituri care acum îți vor părea doar niște glume.

Cartea are aproape 300 de pagini, dar textul are fontul destul de mare și este încadrat într-un mod foarte aerisit pe fiecare pagină

Astfel că se citește ușor. Iar umorul ajută și el foarte mult. După cum am observat în celelalte cărți scrise de el, doctorul Vasi Rădulescu știe când să fie serios, punctând neajunsuri. Și știe și când să devină amuzant, pentru a prinde la public și a face mai simplă înțelegerea textului. Adică să poată fi citit de orice român și totuși să îi și rămână ceva în cap.

Uite câteva poante din carte:

Acum un milion de ani, într-o familie neaoșă neanderthaliană, zise aia bătrână:

– Auzi, nepoate, peștera asta mai are o ieșire!

– De unde știi, mamaie?

– Simt curent!„;

Relațiile dintre oameni se strică din două motive: fie pentru că se stă mult în curent, fie pentru că nu se stă suficient de mult în curent.„;

Proverb românesc: dacă intră curentul pe ușă, intră și doctorul pe ușă.„;

Medicina e degeaba, doamnelor și domnilor. Apar molecule noi, antibiotice, anticorpi, dar nimic împotriva curentului. Degeaba!

Titlu: O SĂ TE TRAGĂ CURENTU
Autor: Dr. Vasi Rădulescu
An apariție : 2019
Editura: READERS DO GOOD
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Medicina
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1021

Alte recenzii de la Dr. Vasi Rădulescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 14 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments