Recenzie “Mireasma misterioasă a Munților Galbeni” de Yasuko Thanh

Titlu: Mireasma Misterioasă A Munților Galbeni
Autor: Yasuko Thanh
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 1.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Mireasma misterioasă a Munților Galbeni” de Yasuko Thanh
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MIREASMA MISTERIOASĂ A MUNȚILOR GALBENI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Iubirea în sine este ignoranță, uitare, un episod, iar inevitabilitatea sa nu ne întunecă anticiparea și nu schimbă lucrurile la care sperăm.

Mireasma misterioasă a Munților Galbeni este acel tip de lectură care te obligă să rămâi, de la început până la sfârșit, la limita dintre realitate și ficțiune.

Yasuko Thanah ia povestea reală a ”Conspirației otrăvirii” din Hanoi, din 1908, și o transpune unor noi dimensiuni, într-o sferă fantastică ce te împinge până la granița  cu coșmarul.

Totul începe cu dorința a cinci bărbați de a salva regiunea Saigon de sub dominația francezilor. Și cum ar putea face asta dacă nu prin trezirea spiritului patriotic al fiecărui vietnamez. Dar pentru acest lucru este nevoie de ei pentru scânteia dătătoare de curaj. Astfel ia naștere planul otrăvirii legiunii franceze ce va da startul, cred ei, unei revoluții care va salva atât Saigon-ul cât și Vietnamul de sub dominația cotropitorilor.

Numai nesăbuiții contau pe faptul că aveau să fie salvați. Cei puternici contau pe ei înșiși.

Dar lucrurile în viață nu se petrec conform planurilor noastre indiferent de cât de detaliate și precise ar fi ele. Spiritul omenesc este imprevizibil și în continuă schimbare. Iar personajele noastre nu sunt numai într-o continuă schimbare, ci și într-o continuă căutare de sine, de aspirații, de afirmare, de realizare atât profesională, cât și mai ales, spirituală.

Uneori, universul îți dă ce vrei, dar nu așa cum ți-ai dorit. Sau poate că nu-ți dai seama de ceea ce vrei până nu e prea târziu.

Povestea urmărește două planuri. Pe de o parte avem o luptă proprie a bărbaților, pe de altă parte avem o luptă a femeilor. Alergăm când la Khieu, Georges-Minh, Chang, Bao, Phuc și Birago, când la Mai, Thu și Dong. Fiecare personaj are de dus propria luptă, o luptă pe care o răsfrânge însă, asupra celor din jur.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Yasuko Thanh.

Mânia fără acțiune e demoralizatoare.

Khieu fuge de propria familie, Georges-Minh încearcă să-și îndeplinească datoria de fiu fugând de propriile dorințe și înclinații, Mai se ascunde în brațele depresiei pentru a-și masca neputința, Thu își maschează setea de iubire prin rebeliune; și astea sunt doar o parte din problemele personajelor.

Pe tot parcursul lecturii avem o luptă cu du-te vino, cu reversul medaliei, unde ni se demonstrează că nici o acțiune nu rămâne fără ecou sau nepedepsită, fiecare personaj se vede pedepsit atât pentru acțiunile conștiente cât și pentru cele inconștiente.

Mireasma misterioasă a Munților Galbeni poate fi atât o poveste fantastică cât și o poveste de viață în care oamenii se lasă pradă tragediilor vieții, fiind constant bântuiți de fantomele deciziilor pe care le-au regretat că nu le-au luat.

O întreagă lume a morților ce exista în tandem cu lumea celor vii, ca o lume a umbrelor, una deasupra celeilalte.

Pentru mine, Mireasma misterioasă a Munților Galbeni a fost ceva nou, o poveste surprinzătoare pe care am încercat să o cataloghez constant. Citind despre fantomele strămoșilor ce ieșeau la lumină pentru a le aminti urmașilor să-și îndeplinească îndatoririle ce le parvin, tot alunecam în sfera fantasticului. Apoi, urmărind personajele, reveneam în realitate, dând noi conotații celorlalte bizarerii.

Așadar, ficțiune sau realitate? Voi în ce parte vă veți plasa atunci când pașii vi se vor pierde în minunata călătorie a lui Yasuko Thanh? Și, vor scăpa personajele noastre din ițele încurcate ale universului fără consecințe?

ACUM GĂSEȘTI MIREASMA MISTERIOASĂ A MUNȚILOR GALBENI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ceva inedit, unde istoria capătă nuanțe fantastice și primește o altă viziune.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.