Recenzie „Crăciun la NEW YORK. Poveşti şi reţete” de Lisa Nieschlag & Lars Wentrup

by | Dec 19, 2017 | Comunicare și Publicitate, Lumea cărților, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRĂCIUN LA NEW YORK. POVEŞTI ŞI REŢETE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când găseşti o carte de bucate printre cărţile editurii RAO, primul tău gând este acela că acel volum nu îşi are locul acolo. Eu, cel puţin, aşa am gândit. Şi nu numai că m-am înşelat, însă am fost plăcut surprinsă de sentimentul de emoţie ce m-a învăluit încă de când am trecut de prima pagină a cărţii.

Când, în primele zile de decembrie, bate vântul rece printre case şi aburi albi se ridică din canalizare, nu mai rămâne adesea mult până când aerul rece şi umed al Marilor Lacuri aduce prima ninsoare peste New York. Fulgii de nea încep să danseze pe străzi şi, pe neaşteptate, transformă metropola într-un decor alb.

Crăciun la New York. Povești și rețete nu te aşteaptă doar cu nişte reţete minunate ce te îmbie la gătit şi îţi accentuează sentimentul de fericire şi entuziasm tipic sărbătorilor, dar te invită în povestea oraşului New York, pierzându-ţi paşii în minunatele fotografii ce te aşteaptă pe fiecare pagină. Rămâi atât de fascinat încât nu ştii dacă să citeşti scrisul de pe pagină sau să rămâi la analizat fotografiile.

-Treci prin ele prea repede. Nu vei înţelege nimic dacă nu le priveşti mai cu atenţie.

Avea dreptate, desigur. Dacă nu priveşti pe îndelete, nu vei vedea nimic.

Într-un final, vei păşi emoţionat, mai întâi în lumea cuvintelor. Lisa Nieschlag şi Lars Wentrup ţi-au pregătit reţete cu poveşti, cu imagini şi cu cântece. Intri în magia sărbătorilor mai întâi vizualizând imaginea unui New York îmbrăcat în haina luminoasă şi rece a iernii, ca mai apoi să depeni poveşti de Crăciun despre a dărui din toată inima şi a fi alături de un suflet singuratic. Practic devii un Moş Crăciun al propriei poveşti.

Am înţeles că Auggie fotografia timpul, atât cel care marca natura, cât şi cel care trecea peste oamenii din imagini. Făcea asta aşezându-se într-un colţişor al lumii şi însuşindu-şi-l, apărându-şi spaţiul pe care îl considera a fi al său.

Pentru mine Crăciun la New York. Povești și rețete s-a desfăşurat în trei etape. Mai întâi, am citit poveştile ascunse printre nişte reţete minunate care te pot îmbia la pregătirea unor bunătăţi distincte pentru masa de Crăciun, apoi m-am trezit fredonând We wish you a Merry Christmas şi Jingle Bells, fiindcă versurile din carte îmi susurau duios în ureche şi mă îmbiau la cântec, ca într-un final să păstrez ce era mai bun pentru final: admiratul fotografiilor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa Nieschlag

Atâta timp cât o poveste este crezută, chiar şi de către o singură persoană, este adevărată.

Enciclopedia vizuală din Crăciun la New York. Povești și rețete este de o frumuseţe aparte, unde fotograful a profitat din plin de frumuseţea locurilor şi ne-a dăruit şi nouă, o parte de magie. Păşim timid în frumuseţea peisajelor de iarnă, în mirosul îmbietor al prăjiturilor ce parcă imprimă şi mai mult mirosul magic al sărbătorilor, şi învăţăm să dăruim din inimă. Vă invit în paginile unei cărţi cu iz de magie. Nu veţi rămâne dezamăgiţi.

Dragostea şi dorinţa de a dărui pot lăsa urme adânci. Nu e uşor să ascunzi astfel de semne, dragi prieteni- niciodată.

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CARTEA CRĂCIUN LA NEW YORK. POVEŞTI ŞI REŢETE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Crăciun La New York. Poveşti şi Reţete
Autor: Lisa Nieschlag
,
Lars Wentrup
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 175
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments