ACUM GĂSEȘTI PRIETENA MEA GENIALĂ PE:

„Prietena mea genială” este prima carte din tetralogia Napolitană și mă bucur foarte mult că am făcut primul pas spre această tetralogie.

Am crezut că această carte, după ce am citit titlul, că este o carte simplă, dar nu e chiar așa. Este o carte complexă care te va consuma din punct de vedere intelectual într-un mod pozitiv.

Am descoperit în această carte povestea a două prietene Lila și Lenu. Cele două cresc împreună în Napoli, un Napoli din anii 1950 când mentalitatea era foarte diferită de cea din prezent.

Cele două prietene se dezvoltă și se influențează împreună, trec prin cea mai importantă etapă pentru ele în acele timpuri, mai exact procesul de educație.

Lenu rămâne în acest proces al educației, dar Lila pentru că își dorește să devină bogată pentru ași realiza obiectivele renunță la acest proces de dezvoltare și se concentrează mai mult pe persoanele care îi pot aduce bogăția de care are nevoie.

Ce mi-a plăcut mult în această carte a fost că prietenia dintre Lila și Lenu se baza și pe o concurență sănătoasă, da știu că sună ciudat, dar nu am spus degeaba că această carte este complexă.

Ele concurează atât la nivel intelectual cât și la nivel fizic, pentru că în momentul în care încep să se dezvolte să devină femei încep să observe diferențele fizice între ele.

Elena Ferrante dezvoltă din povestea celor două prietene un roman complex care te provoacă, care îți cere toată atenția.

Eu abia aștept să citesc partea a doua, să văd în ce direcție va merge relația celor două prietene.

Titlu: Prietena Mea Genială
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2015
Editura: M PANDORA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1178 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate