Recenzie „Prietena mea genială” de Elena Ferrante

by | Oct 9, 2017 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIETENA MEA GENIALĂ CU REDUCERE PE Diverta

„Prietena mea genială” este prima carte din tetralogia Napolitană și mă bucur foarte mult că am făcut primul pas spre această tetralogie.

Am crezut că această carte, după ce am citit titlul, că este o carte simplă, dar nu e chiar așa. Este o carte complexă care te va consuma din punct de vedere intelectual într-un mod pozitiv.

Am descoperit în această carte povestea a două prietene Lila și Lenu. Cele două cresc împreună în Napoli, un Napoli din anii 1950 când mentalitatea era foarte diferită de cea din prezent.

Cele două prietene se dezvoltă și se influențează împreună, trec prin cea mai importantă etapă pentru ele în acele timpuri, mai exact procesul de educație.

Lenu rămâne în acest proces al educației, dar Lila pentru că își dorește să devină bogată pentru ași realiza obiectivele renunță la acest proces de dezvoltare și se concentrează mai mult pe persoanele care îi pot aduce bogăția de care are nevoie.

Ce mi-a plăcut mult în această carte a fost că prietenia dintre Lila și Lenu se baza și pe o concurență sănătoasă, da știu că sună ciudat, dar nu am spus degeaba că această carte este complexă.

Ele concurează atât la nivel intelectual cât și la nivel fizic, pentru că în momentul în care încep să se dezvolte să devină femei încep să observe diferențele fizice între ele.

Elena Ferrante dezvoltă din povestea celor două prietene un roman complex care te provoacă, care îți cere toată atenția.

Eu abia aștept să citesc partea a doua, să văd în ce direcție va merge relația celor două prietene.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIETENA MEA GENIALĂ CU REDUCERE PE Diverta

Titlu: Prietena Mea Genială
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2015
Editura: M PANDORA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1266 zile și a scris până acum 644 articole. Se află pe poziția 1 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments