Recenzie „Rămas-bun, Gabo și Mercedes” de Rodrigo Garcia

de | nov. 3, 2022 | Memorii, Non Fictiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES ARE REDUCERE PE:

Rămas-bun Gabo și Mercedes„Rămas-bun, Gabo și Mercedes” este, așa cum însuși subtitlul ne spune – „Amintirile unui fiu despre Gabriel Garcia Marquez și Mercedes Barcha”, un elogiu adus de fiul cel mare al celebrului scriitor columbian părinților săi.

Această carte nu foarte voluminoasă conține memoriile lui Rodrigo Garcia, unul dintre fii cuplului Gabriel Garcia Marquez și Mercedes Barcha, referitor la ultimii ani din viață ai părinților lui și nu numai. Scriitura te emoționează și îți arată cum erau de fapt doi oameni mari și apreciați în viața de zi cu zi, cu familia lor și cu prietenii.

Întâlnim amintirile fiului cel mare al cuplului despre viața în familia Garcia Barcha, despre felul de a fi al părinților săi, despre metodele de scriere ale tatălui, despre tăria de caracter a mamei, despre momentele fericite sau mai puțin bune din cadrul familiei. Dar de asemenea ne este prezentată trecerea de la viață la moarte, de la luciditate la pierderea memoriei a unui om strălucit, genial și creativ care își pierde treptat aproape toate capacitățile odată cu vremea și boala.

Detaliile pe care ni le oferă atât de generos autorul se prezintă ca o biografie uriașă despre marele autor Gabriel Garcia Marquez

Fiul unuia dintre cei mai mari scriitori ai timpurilor noastre și laureat cu Premiul Nobel, își amintește cu drag și emoție de tatăl și mama sa în această carte de memorii despre iubire și pierdere. Scrierea nu este doar un volum de memorii, ci reprezintă un adevărat reportaj despre viața autorului „Un veac de singurătate” și a soției sale, și mai ales fațada de om a acestui geniu al literaturii și felul lui de a fi și de a se comporta zi de zi.

Dacă îți place recenzia cărții RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rodrigo Garcia

Gabriel Garcia Marquez sau Gabo, așa cum îl alintă familia și prietenii, ne este prezentat într-o lumină mai intimă, departe de lumina reflectoarelor, dar exact așa cum este el văzut în sânul celor dragi. Gabo se bucură de atenția celor din jur și de afecțiune, dar se chinuie cu gândul la ce a pierdut și la ce va pierde în curând.

Iar Mercedes, minunata lui soție și mama lui Rodrigo, îi este aproape mereu în această călătorie solicitantă și dură, fiind ea însăși subiectul memoriilor fiului ei, o muză mereu prezentă și influentă în viața acestora.

„Rămas-bun, Gabo și Mercedes” este o carte dulce amăruie și profundă, puternică și emoționantă despre Gabo și Mercedes, două personaje cunoscute și stimate, dar aici în volum doar părinții dragi ai cuiva

Pătrundem prin această scriere în intimitatea familiei Garcia Barcha în cel mai minunat mod, prin intermediul memoriilor unuia dintre fii.

Pentru fanii scriiturii lui Gabriel Garcia Marquez și ai cuplului în sine acest volum este un dar minunat. Un fel de cadou de adio din partea familiei care a vrut astfel să comemoreze viața și importanța acestora printre cei ce i-au iubit, citit și respectat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES
Autor: Rodrigo Garcia
Traducător: Aurelia Ulici
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1639

Alte recenzii de la Rodrigo Garcia:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1522 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments