Recenzie „Rămas-bun, Gabo și Mercedes” de Rodrigo Garcia

de | nov. 3, 2022 | Memorii, Non Fictiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES ARE REDUCERE PE:

Rămas-bun Gabo și Mercedes„Rămas-bun, Gabo și Mercedes” este, așa cum însuși subtitlul ne spune – „Amintirile unui fiu despre Gabriel Garcia Marquez și Mercedes Barcha”, un elogiu adus de fiul cel mare al celebrului scriitor columbian părinților săi.

Această carte nu foarte voluminoasă conține memoriile lui Rodrigo Garcia, unul dintre fii cuplului Gabriel Garcia Marquez și Mercedes Barcha, referitor la ultimii ani din viață ai părinților lui și nu numai. Scriitura te emoționează și îți arată cum erau de fapt doi oameni mari și apreciați în viața de zi cu zi, cu familia lor și cu prietenii.

Întâlnim amintirile fiului cel mare al cuplului despre viața în familia Garcia Barcha, despre felul de a fi al părinților săi, despre metodele de scriere ale tatălui, despre tăria de caracter a mamei, despre momentele fericite sau mai puțin bune din cadrul familiei. Dar de asemenea ne este prezentată trecerea de la viață la moarte, de la luciditate la pierderea memoriei a unui om strălucit, genial și creativ care își pierde treptat aproape toate capacitățile odată cu vremea și boala.

Detaliile pe care ni le oferă atât de generos autorul se prezintă ca o biografie uriașă despre marele autor Gabriel Garcia Marquez

Fiul unuia dintre cei mai mari scriitori ai timpurilor noastre și laureat cu Premiul Nobel, își amintește cu drag și emoție de tatăl și mama sa în această carte de memorii despre iubire și pierdere. Scrierea nu este doar un volum de memorii, ci reprezintă un adevărat reportaj despre viața autorului „Un veac de singurătate” și a soției sale, și mai ales fațada de om a acestui geniu al literaturii și felul lui de a fi și de a se comporta zi de zi.

Dacă îți place recenzia cărții RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rodrigo Garcia

Gabriel Garcia Marquez sau Gabo, așa cum îl alintă familia și prietenii, ne este prezentat într-o lumină mai intimă, departe de lumina reflectoarelor, dar exact așa cum este el văzut în sânul celor dragi. Gabo se bucură de atenția celor din jur și de afecțiune, dar se chinuie cu gândul la ce a pierdut și la ce va pierde în curând.

Iar Mercedes, minunata lui soție și mama lui Rodrigo, îi este aproape mereu în această călătorie solicitantă și dură, fiind ea însăși subiectul memoriilor fiului ei, o muză mereu prezentă și influentă în viața acestora.

„Rămas-bun, Gabo și Mercedes” este o carte dulce amăruie și profundă, puternică și emoționantă despre Gabo și Mercedes, două personaje cunoscute și stimate, dar aici în volum doar părinții dragi ai cuiva

Pătrundem prin această scriere în intimitatea familiei Garcia Barcha în cel mai minunat mod, prin intermediul memoriilor unuia dintre fii.

Pentru fanii scriiturii lui Gabriel Garcia Marquez și ai cuplului în sine acest volum este un dar minunat. Un fel de cadou de adio din partea familiei care a vrut astfel să comemoreze viața și importanța acestora printre cei ce i-au iubit, citit și respectat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: RĂMAS-BUN GABO ȘI MERCEDES
Autor: Rodrigo Garcia
Traducător: Aurelia Ulici
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 3113

Alte recenzii de la Rodrigo Garcia:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1575 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments