Recenzie Simplu, Daria. Jurnal neterminat de Daria Hornoiu

de | iun. 21, 2015 | Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMPLU DARIA. JURNAL NETERMINAT ARE REDUCERE PE:

simplu-daria-2878279_big

Recunosc: mult timp m-am ferit de cartea asta. De ce? Îi știam finalul… povestea îmi trecuse de mult prin suflet și mă zguduise din temelii. Și acum mă tem să vă scriu recenzia, sincer! O carte ca asta e imposibil de recenzat! Cine a citit-o – știe.

Simplu, Daria. Jurnal neterminat e departe de a fi o carte obișnuită. E, după cum spune și titlul, un jurnal. Prin urmare „iese cumva din încorsetările literaturii. E un document viu, o transcriere „la cad” a vieții, de o tensiune aproape insuportabilă” (citat din prefața cărții).

În acest jurnal s-au adunat gândurile, poveștile, versurile, speranțele năruite și frământările autoarei – Daria Hornoiu. E povestea unei fete care, deși se lupt cu o boală cruntă, și-a trăit viața frumos până la final. Ceea ce te macină e tocmai faptul că afli totul chiar de la ea.

Nu e o carte despre spitale și medici, despre un sistem bolnav… deși apar și acestea. E pur și simplu un jurnal scris cu migală. De fapt, Daria a mai avut o carte publicată prin 2006 – Dincolo de oră. „Păcat că un așa talent s-a dus, ne-ar fi scris atâtea povești frumoase cum e cea a Andronei” – ar zice unii. Dar oare ei nu observă că ea încă e vie? A lăsat în urmă un jurnal în paginile căruia viața încă mai pulsează.

Recenzia asta poate părea subiectivă. Este, oarecum. Dar nu poate contesta nimeni calitatea scriiturii, modul în care sentimentele reușesc să învăluie cititorul.

„Jurnalul Dariei a oprit timpul în loc. Acum, ce e dincolo de cortină numai ea știe” (citat din prefață). O carte ce o recomand tuturor, cu căldură!

Ți-a plăcut recenzia cărții SIMPLU DARIA. JURNAL NETERMINAT?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Daria Hornoiu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMPLU DARIA. JURNAL NETERMINAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Simplu Daria. Jurnal Neterminat
Autor: Daria Hornoiu
An apariție : 2012
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1961

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2820 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia

O carte foarte emotionanta,merita citita.