Recenzie Simplu, Daria. Jurnal neterminat de Daria Hornoiu

by | Jun 21, 2015 | Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMPLU DARIA. JURNAL NETERMINAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

simplu-daria-2878279_big

Recunosc: mult timp m-am ferit de cartea asta. De ce? Îi știam finalul… povestea îmi trecuse de mult prin suflet și mă zguduise din temelii. Și acum mă tem să vă scriu recenzia, sincer! O carte ca asta e imposibil de recenzat! Cine a citit-o – știe.

Simplu, Daria. Jurnal neterminat e departe de a fi o carte obișnuită. E, după cum spune și titlul, un jurnal. Prin urmare „iese cumva din încorsetările literaturii. E un document viu, o transcriere „la cad” a vieții, de o tensiune aproape insuportabilă” (citat din prefața cărții).

În acest jurnal s-au adunat gândurile, poveștile, versurile, speranțele năruite și frământările autoarei – Daria Hornoiu. E povestea unei fete care, deși se lupt cu o boală cruntă, și-a trăit viața frumos până la final. Ceea ce te macină e tocmai faptul că afli totul chiar de la ea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Daria Hornoiu

Nu e o carte despre spitale și medici, despre un sistem bolnav… deși apar și acestea. E pur și simplu un jurnal scris cu migală. De fapt, Daria a mai avut o carte publicată prin 2006 – Dincolo de oră. „Păcat că un așa talent s-a dus, ne-ar fi scris atâtea povești frumoase cum e cea a Andronei” – ar zice unii. Dar oare ei nu observă că ea încă e vie? A lăsat în urmă un jurnal în paginile căruia viața încă mai pulsează.

Recenzia asta poate părea subiectivă. Este, oarecum. Dar nu poate contesta nimeni calitatea scriiturii, modul în care sentimentele reușesc să învăluie cititorul.

„Jurnalul Dariei a oprit timpul în loc. Acum, ce e dincolo de cortină numai ea știe” (citat din prefață). O carte ce o recomand tuturor, cu căldură!

🔥 CARTEA SIMPLU DARIA. JURNAL NETERMINAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Simplu Daria. Jurnal Neterminat
Autor: Daria Hornoiu
An apariție : 2012
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un jurnal rămas neterminat din păcate. Povestea unei fete ce s-a luptat cu o boală teribilă. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2101 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia
cornelia

O carte foarte emotionanta,merita citita.