Recenzie Simplu, Daria. Jurnal neterminat de Daria Hornoiu

Autor: Daria Hornoiu
An apariție : 2012
Editura: Pandora M
Nr. Pagini: 96
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

Un jurnal rămas neterminat din păcate. Povestea unei fete ce s-a luptat cu o boală teribilă. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.

simplu-daria-2878279_big

Recunosc: mult timp m-am ferit de cartea asta. De ce? Îi știam finalul… povestea îmi trecuse de mult prin suflet și mă zguduise din temelii. Și acum mă tem să vă scriu recenzia, sincer! O carte ca asta e imposibil de recenzat! Cine a citit-o – știe.

Simplu, Daria. Jurnal neterminat e departe de a fi o carte obișnuită. E, după cum spune și titlul, un jurnal. Prin urmare „iese cumva din încorsetările literaturii. E un document viu, o transcriere „la cad” a vieții, de o tensiune aproape insuportabilă” (citat din prefața cărții).

În acest jurnal s-au adunat gândurile, poveștile, versurile, speranțele năruite și frământările autoarei – Daria Hornoiu. E povestea unei fete care, deși se lupt cu o boală cruntă, și-a trăit viața frumos până la final. Ceea ce te macină e tocmai faptul că afli totul chiar de la ea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Daria Hornoiu.

Nu e o carte despre spitale și medici, despre un sistem bolnav… deși apar și acestea. E pur și simplu un jurnal scris cu migală. De fapt, Daria a mai avut o carte publicată prin 2006 – Dincolo de oră. „Păcat că un așa talent s-a dus, ne-ar fi scris atâtea povești frumoase cum e cea a Andronei” – ar zice unii. Dar oare ei nu observă că ea încă e vie? A lăsat în urmă un jurnal în paginile căruia viața încă mai pulsează.

Recenzia asta poate părea subiectivă. Este, oarecum. Dar nu poate contesta nimeni calitatea scriiturii, modul în care sentimentele reușesc să învăluie cititorul.

„Jurnalul Dariei a oprit timpul în loc. Acum, ce e dincolo de cortină numai ea știe” (citat din prefață). O carte ce o recomand tuturor, cu căldură!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)