Recenzie ”Tata bogat, tata sarac” de Robert T. Kiyosaki

by | Aug 26, 2020 | Afaceri și Economie, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TATA BOGAT TATA SARAC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Robert T. Kiyosaki este autorul a numeroase cărţi de literatură motivaţională. Una dintre cele mai cunoscute cărţi ale lui este “Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie”, carte pe care a scris-o în colaborare cu Sharon Lechter, de asemenea autor a unor cărţi motivaţionale şi antreprenor.

Cartea scrisă de cei doi a fost o adevărată inspiraţie pentru multe persoane, dar a strâns în acelaşi timp şi cele mai multe critici, fiind o carte extrem de controversată. Se pare că o dată ce o citeşti nu poţi fi decât într-una din cele două tabere: fie o iubeşti, fie o urăşti. De ce? Pentru că în anumite părţi ale cărţii ai senzaţia că această carte promovează un cult al snobismului – “ce îi învaţă bogaţii pe copiii lor despre bani şi săracii sau clasa mijlocie nu o fac.” Dar dacă reuşeşti să treci peste acest sentiment vei descoperi multe lucruri interesante.

Primul lucru menţionat în carte cu care ar fi toată lumea de acord ar fi faptul că nu se învaţă literatură financiară la şcoală. Copiii nu sunt învăţaţi cum să facă bani şi nu sunt învăţaţi nimic despre investiţii. Astfel, neavând această educaţie financiară nici acasă, acel copil va creşte şi va face ceea ce fac majoritatea oamenilor: vor munci să se întreţină, vor plăti rate şi vor cheltui întotdeauna mai mult decât câştigă. Cei mai mulţi oameni muncesc pentru bani în loc să facă banii să muncească pentru ei. Asta ştiu să facă pentru că nu au avut cine să îi înveţe să facă altcumva. Iar Kiyosaki îţi dă câteva idei despre cum ai putea determina banii să muncească pentru tine, adică să ai venituri pasive.

În concluzie, cartea “Tată bogat, tată sărac” este o carte ce merită a fi citită măcar o dată în viaţă. Dacă ar trebui să facem un sumar al cărţi în 3 propoziţii acestea ar fi: asumă-ţi responsabilitatea pentru viitorul tău financiar, învaţă să investeşti şi să îţi îmbunătăţeşti educaţia financiară şi achiziţionează-ţi bunuri care produc bani la rândul lor.

Pentru mine, această carte citită într-o vacanţă la mare, cred că a fost ca un declick privind educaţia mea financiară. O recomand tuturor prietenilor. Este un start foarte bun de a începe educaţia financiară în familie.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TATA BOGAT TATA SARAC?

Vezi toată lista de cărți scrise de Robert T. Kiyosaki sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TATA BOGAT TATA SARAC CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Tata Bogat Tata Sarac
Autor: Robert T. Kiyosaki
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 26.08.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Ruta face treabă foarte bună când vine vorba de ficțiune istorică. E dedicată, e implicată, sapă adânc și scoate toată mizeria dosită la suprafață. Nu se dezminte nici în Fântânile Tăcerii, o carte dureroasă despre dictatura ce și-a așternut mantia sărăciei și terorii...

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. Romanele sale i-au adus numeroase premii, fiind nominalizat în repetate rânduri la premiul Nobel. Unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale Pădurea Norvegiană a fost ecranizat în...

5 1 vote
Article Rating
Marcel-Daniel Nastasă este redactor Booknation.ro de 244 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Marcel-Daniel Nastasă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments