Recenzie ”Tata bogat, tata sarac” de Robert T. Kiyosaki

de | aug. 26, 2020 | Afaceri și Economie, Educație, Recenzii cărți

Robert T. Kiyosaki este autorul a numeroase cărţi de literatură motivaţională. Una dintre cele mai cunoscute cărţi ale lui este “Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie”, carte pe care a scris-o în colaborare cu Sharon Lechter, de asemenea autor a unor cărţi motivaţionale şi antreprenor.

Cartea scrisă de cei doi a fost o adevărată inspiraţie pentru multe persoane, dar a strâns în acelaşi timp şi cele mai multe critici, fiind o carte extrem de controversată. Se pare că o dată ce o citeşti nu poţi fi decât într-una din cele două tabere: fie o iubeşti, fie o urăşti. De ce? Pentru că în anumite părţi ale cărţii ai senzaţia că această carte promovează un cult al snobismului – “ce îi învaţă bogaţii pe copiii lor despre bani şi săracii sau clasa mijlocie nu o fac.” Dar dacă reuşeşti să treci peste acest sentiment vei descoperi multe lucruri interesante.

Primul lucru menţionat în carte cu care ar fi toată lumea de acord ar fi faptul că nu se învaţă literatură financiară la şcoală. Copiii nu sunt învăţaţi cum să facă bani şi nu sunt învăţaţi nimic despre investiţii. Astfel, neavând această educaţie financiară nici acasă, acel copil va creşte şi va face ceea ce fac majoritatea oamenilor: vor munci să se întreţină, vor plăti rate şi vor cheltui întotdeauna mai mult decât câştigă. Cei mai mulţi oameni muncesc pentru bani în loc să facă banii să muncească pentru ei. Asta ştiu să facă pentru că nu au avut cine să îi înveţe să facă altcumva. Iar Kiyosaki îţi dă câteva idei despre cum ai putea determina banii să muncească pentru tine, adică să ai venituri pasive.

În concluzie, cartea “Tată bogat, tată sărac” este o carte ce merită a fi citită măcar o dată în viaţă. Dacă ar trebui să facem un sumar al cărţi în 3 propoziţii acestea ar fi: asumă-ţi responsabilitatea pentru viitorul tău financiar, învaţă să investeşti şi să îţi îmbunătăţeşti educaţia financiară şi achiziţionează-ţi bunuri care produc bani la rândul lor.

Pentru mine, această carte citită într-o vacanţă la mare, cred că a fost ca un declick privind educaţia mea financiară. O recomand tuturor prietenilor. Este un start foarte bun de a începe educaţia financiară în familie.

Titlu: TATA BOGAT TATA SARAC
Autor: Robert T. Kiyosaki
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 731

Alte recenzii de la Robert T. Kiyosaki:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan
Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan

Ambientul și scena socială nu m-au convins. Am trăit tot timpul lecturii cu impresia că sunt undeva în sec. 20, pe la 1900 și un pic sau cel mult între cele două războaie mondiale. Dar am fost influențată și de subiectul expus care pare desprins din alte epoci. Nu...

5 1 vote
Article Rating
Marcel-Daniel Nastasă a fost redactor Booknation.ro și a scris 2 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Marcel-Daniel Nastasă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments