Recenzie ”Tata bogat, tata sarac” de Robert T. Kiyosaki

by | Aug 26, 2020 | Afaceri și Economie, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TATA BOGAT TATA SARAC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Robert T. Kiyosaki este autorul a numeroase cărţi de literatură motivaţională. Una dintre cele mai cunoscute cărţi ale lui este “Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie”, carte pe care a scris-o în colaborare cu Sharon Lechter, de asemenea autor a unor cărţi motivaţionale şi antreprenor.

Cartea scrisă de cei doi a fost o adevărată inspiraţie pentru multe persoane, dar a strâns în acelaşi timp şi cele mai multe critici, fiind o carte extrem de controversată. Se pare că o dată ce o citeşti nu poţi fi decât într-una din cele două tabere: fie o iubeşti, fie o urăşti. De ce? Pentru că în anumite părţi ale cărţii ai senzaţia că această carte promovează un cult al snobismului – “ce îi învaţă bogaţii pe copiii lor despre bani şi săracii sau clasa mijlocie nu o fac.” Dar dacă reuşeşti să treci peste acest sentiment vei descoperi multe lucruri interesante.

Primul lucru menţionat în carte cu care ar fi toată lumea de acord ar fi faptul că nu se învaţă literatură financiară la şcoală. Copiii nu sunt învăţaţi cum să facă bani şi nu sunt învăţaţi nimic despre investiţii. Astfel, neavând această educaţie financiară nici acasă, acel copil va creşte şi va face ceea ce fac majoritatea oamenilor: vor munci să se întreţină, vor plăti rate şi vor cheltui întotdeauna mai mult decât câştigă. Cei mai mulţi oameni muncesc pentru bani în loc să facă banii să muncească pentru ei. Asta ştiu să facă pentru că nu au avut cine să îi înveţe să facă altcumva. Iar Kiyosaki îţi dă câteva idei despre cum ai putea determina banii să muncească pentru tine, adică să ai venituri pasive.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Robert T. Kiyosaki

În concluzie, cartea “Tată bogat, tată sărac” este o carte ce merită a fi citită măcar o dată în viaţă. Dacă ar trebui să facem un sumar al cărţi în 3 propoziţii acestea ar fi: asumă-ţi responsabilitatea pentru viitorul tău financiar, învaţă să investeşti şi să îţi îmbunătăţeşti educaţia financiară şi achiziţionează-ţi bunuri care produc bani la rândul lor.

Pentru mine, această carte citită într-o vacanţă la mare, cred că a fost ca un declick privind educaţia mea financiară. O recomand tuturor prietenilor. Este un start foarte bun de a începe educaţia financiară în familie.

Titlu: Tata Bogat Tata Sarac
Autor: Robert T. Kiyosaki
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 26.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut foarte mult această carte, din 3 motive: 1. Te ”învață” cum să te descurci cu banii; 2. Este foarte ușor de citit; 3. Înveți adevărata Educație Financiară.

Aspecte Negative:

A fost un singur lucru ce nu mi-a plăcut la această crate și anume că ai impresia în anumite pasaje că promovează un cult al snobismului, și asta nu e întotdeauna încântător.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Suflet de porțelan” de Andreea Lichi

Recenzie “Suflet de porțelan” de Andreea Lichi

„Suflet de porțelan” de Andreea Lichi este o carte pe care nu o vei putea citi fără ca ochii să nu-ți lăcrimeze. Este o carte ce reflectă realitatea dură a vieții, o realitate pe care Andreea a reușit să o cunoască la doar treisprezece ani. „Suflet de porțelan” este o...

Recenzie ”Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus

Recenzie ”Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus

Romanul lui Karen M. McManus, Unul dintre noi minte, te transportă ușor-ușor, chiar de la primele pagini, în filmele tipic americane, cu adolescenți forfotind pe culoarele aglomerate ale unui liceu. Într-un colț vezi grupa tocilarilor. Lângă dulapuri râde zgomotos...

Recenzie “Povestea fetiței pierdute” de Elena Ferrante

Recenzie “Povestea fetiței pierdute” de Elena Ferrante

"Povestea fetiței pierdute" reprezintă ultimul volum al tetralogiei napolitane scrisă de Elena Ferrante. Încă de la primele volume, cea mai mare curiozitate a mea a fost legată de misterioasa dispariție a Lilei și faptul că îmi imaginasem sute de scenarii legate chiar...

Marcel-Daniel Nastasă este redactor Booknation.ro de 39 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 113 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Marcel-Daniel Nastasă aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments