Recenzie ”The bucket list. Destinații de vis”, volum coordonat de Kath Stathers

by | Nov 5, 2020 | Cultură Generală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE BUCKET LIST. DESTINAȚII DE VIS VOLUM COORDONAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Anul 2020 este unul dintre cele mai dificile și, pe bună dreptate, merităm să ne răsfățăm sufletele cu ceva frumos, cu o plăcere hedonistă nevinovată. De aceea, când am văzut pe pagina editurii Rao apariția volumului „The bucket list. Destinații de vis”, coordonat de Kath Stathers, am știut că trebuie să-l citesc. Așteptările mele au fost depășite, deoarece dintr-un simplu atlas de călătorii, precum mă așteptam să fie, am avut oportunitatea de a descoperi o listă de 500 aventuri pe care ar trebui să le facem într-o viață. 

Volumul este ordonat pe criterii geografice, respectând direcțiile longitudinale ale Pământului, descoperind treptat fiecare aventură. Fie că este vorba despre Stonehenge-ul Balenelor, despre Aurora boreală sau despre o călătorie cu caiacul în Ha Bay Lung, toate punctele din bucket list sunt exemplificate frumos, incitând curiozitatea cititorului. 

Meritul întregii cărți este că ne reamintește experiența inedită a călătoriilor, ne scufundă încet în plăcerea esteticului atât de specifică itinerariilor turistice. În aceeași ordine de idei, volumul reflectă un tur à la Jules Verne, invitând cititorul să-și ia o pauză de la grijile cotidiene și să vizualizeze frumusețile planetei pe care trăim. 

Apropo, este de menționat munca imensă care stă în spatele acestei compilații, deoarece aici au fost incluse observații și informații de la cei mai renumiți autori de ghiduri turistice, aventurieri curajoși și jurnaliști travel din întreaga lume. Valoarea informativă este incontestabilă, or cartea poate fi folosită atât de adulți, cât și de copii. vreți să le dezvoltați curiozitatea? să-i purtați în cele mai inedite colțuri ale lumii? Acum totul este ușor, deoarece „The bucket list. Destinații de vis” are atât un conținut important, cât și o împachetare reușită. Detaliile grafice, calitatea fotografiilor – aceste elemente sunt de o calitate ireproșabilă, astfel încât cartea poate deveni și un suvenir frumos, bun de dăruit celor dragi. 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kath Stathers

Copilăria mea a fost marcată de enciclopediile pe care mama mi le dăruia cu sau fără ocazie, iar această pasiune pentru cărți frumoase, epice, s-a păstrat până acum. Cu siguranță, „The bucket list. Destinații de vis” este o apariție editorială de neratat în acest an dificil, iar aceste mici pilule de călătorii vor acoperi senzația amară a izolării în care ne-am blocat. 

„The bucket list. Destinații de vis” este un exercițiu de imaginație pentru o perioadă în care trebuie să visăm cu ochii deschiși. 

Titlu: The Bucket List. Destinații De Vis Volum Coordonat
Autor: Kath Stathers
An apariție : 2020
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 5.11.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

- o plăcere estetică deosebită - multe curiozități pentru cei mari și mici

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1557 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 21 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments