🔥 CARTEA X-CYBER: VIITORUL ÎNCEPE AZI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Când totul e conectat, toţi suntem vulnerabili.”

O lume şi un timp prezent centrate pe tehnologie. Dacă în trecut tehnologia şi realitatea virtuală ţinea de domeniul science fiction şi ceva greu de atins vreodată, iată că viitorul nostru este imposibil de vizualizat fără această unealtă atât de utilă, dar periculoasă în mâinile răuvoitoare.

X-cyber: viitorul începe azi nu este un roman sau încă o poveste emoţionantă, ci o lucrare destul de practică, bine documentată şi, chiar, necesară în zilele noastre, scrisă de un specialist în securitatea cibernetică, Marc Goodman.

„Abundenţa tehnologică pe care o acceptăm în vieţile noastre, fără să reflectăm prea mult sau fără să o examinam suficient, poate acţiona ca o sabie cu două tăişuri. Aceste riscuri prevestesc noua normalitate: un viitor pentru care suntem total nepregătiţi.”

De ce este o carte de recomandat? Pentru că, pur şi simplu, cei mai mulţi dintre noi tindem să nu vedem dincolo de aceste acţiuni zilnice şi banale, desigur, în spaţiul digitalizat. Un spaţiu atât de imens şi accesibil… oricui. Şi, mai ales, atât de imprevizbil.

Pentru că autorul reuşeşte să ne introducă în lumea digitală subterană, prin ilustrarea unor situaţii destul de reale şi a unor poveşti care au în spatele lor nişte personaje cu un impact cutremurător asupra acestei lumi şi, implicit, asupra noastră. De la modurile de acţiune ale hackerilor, ale crimei organizate sau ale unora care au divulgat informaţii secrete despre anumite guverne întregii lumi, precum Edward Snowden.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marc Goodman.

„În fiecare zi, în întreaga lume au loc conflicte virtuale, deoarece guvernele, corporaţiile multinaţionale, criminalii şi teroriştii se luptă pentru a manipula şi controla mediul online. Rezultă un război real, dar ascuns, care vizează manipularea realităţii şi ascunderea adevărului.”

Pentru că ajugem să conştietizăm, pe lângă beneficii, şi efectele negative ale tehnologiei – Internetul tuturor lucrurilor.

Ne încântă faptul că anumite servicii sunt gratuite? Ar trebui să ne mai gândim o dată… mai bine.

„Miliardele de utilizatori Facebook, fiecare dintre ei aducându-şi în permanenţă la zi statusul, oferind detalii despre biografia sa şi postând poză după poză, au devenit cea mai mare forţă de muncă neplătită din istorie.”

🔥 CARTEA X-CYBER: VIITORUL ÎNCEPE AZI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: X-cyber: Viitorul începe Azi
Autor: Marc Goodman
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 752
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 2.09.2018
Nota recenzorului: 10/10

Ana Dumitraşc
Autor: Ana Dumitraşc
❝ Doar un cititor pasionat... ❞
Redactor de 1125 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Dumitraşc