Recenzie ”Zi după zi” de David Levithan

de | sept. 8, 2021 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Zi după zi” de David Levithan este un roman young adult veritabil. Are mister, dragoste adolescentină (aproape perfectă) și o doză generoasă de supernatural.

”Zi după zi” este primul volum al seriei ”Every Day” scrisă de David Levithan, primele două volume (”Zi după zi” și ”Încă o zi”) au apărut la editura Trei.

A este o entitate adolescentină care se trezește în fiecare zi în alt corp fie el de fată sau de băiat. Asta este singura ”viață” pe care A o cunoaște, nu știe de unde a venit și nici unde o să ajungă mâine. Știe doar unde se află acum.

Zi după zi A se trezește și încearcă să descopere cât mai multe lucruri despre noua sa viață pentru a face cât mai puține stricăciuni în viața celui pe care îl înlocuiește și locuiește pentru 24 de ore. Niciodată nu stă mai mult sau mai puțin și niciodată nu revine în același corp pe care l-a mai vizitat.

A învățat de-a lungul timpului să se atașeze cât mai puțin de viața persoanei și de oamenii din viața persoanei în al cărei corp își petrece ziua. Dar, într-o zi, toate regulile sunt șterse. Într-o zi o cunoaște pe Rhiannon, iubita lui Justin, cel în al cărui corp se află în acea zi. Din această clipă toată existența lui A se învârte în jurul lui Rhiannon și fericirea acesteia.

Scriitura lui Levithan este neschimbată și în acest roman cu același angst adolescentin, inconfundabilele personaje americane tinere și pline de anxietatea specifică vârstei.

Spre deosebire de celelalte romane colaborative ale autorului, personajele din ”Zi după zi” deși aparent complexe nu ajung să aibă o poveste de fundal bine definită. Personajelor principale pare să le lipsească acel ceva mic în plus.

Personal, cel mai mare minus mi s-a părut lipsa informațiilor legate de A. Știu că ar trebui, teoretic, să facă parte din farmecul și misterul poveștii dar faptul că nu știm mai multe detalii despre originea condiției lui A mi-a răpit un pic din povestea generală.

”Zi după zi” este un roman ușor și perfect pentru concediu sau pentru un weekend liniștit.

Titlu: ZI DUPĂ ZI
Autor: David Levithan
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 316
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 608

Alte recenzii de la David Levithan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Ioana-Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana-Alexandra aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments