Recenzie Ziarul Local. Cum să scrii pentru publicaţia unei comunităţi de Jock Lauterer

de | apr. 30, 2015 | Comunicare și Jurnalism, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZIARUL LOCAL. CUM SĂ SCRII PENTRU PUBLICAŢIA UNEI COMUNITĂŢI ARE REDUCERE PE:

„Nu există roluri mici. Există doar actori mici.”, spune Milan Kundera, citat de Jock Lauterer în volumul său „Ziarul Local. Cum să scrii pentru publicaţia unei comunităţi”. Am început să dau dreptate autorului pentru alegerea făcută în legătură cu citatul anterior abia după ce am trecut, rând pe rând, prin fiecare pagină a cărţii.102_8507

Nu e un rol deloc mic acela de a-ţi asuma crearea şi menţinerea la viaţă a unui ziar care se adresează unei comunităţi. Abia după ce înţelegi ce volum de muncă implică un ziar local, câte sacrificii fac reporterii, câtă atenţie şi încredere oferă un public, dar şi ce rol important are un ziar în cadrul unei comunităţi de oameni, doar atunci poţi să ştii ce înseamnă, cu adevărat, să lucrezi în acest domeniu, al jurnalismului local. Gloria găsită într-o muncă bine făcută nu se află doar în metropole, ci şi în sate sau localităţi mici.

Această carte este adresată, în primul rând, absolvenţilor de jurnalism, aflaţi la început de carieră pe un post de redactor sau reporter la o publicaţie locală. Autorul menţionează că astfel de oportunităţi sunt cele mai potrivite pentru tinerii care doresc o carieră în domeniul mass-media. Jock Lauterer oferă în cartea sa o mulţime de exemple ale jurnaliştilor care au ajuns celebri datorită muncii pe care au prestat-o la publicaţii locale.

102_8513 Pe de altă parte, oricine este interesat de întemeierea unei publicaţii care să se adreseze unei comunităţi restrânse poate să apeleze la acest volum cu încredere. În paginile cărţii se găsesc o mulţime de sfaturi despre ce înseamnă să deţii o astfel de publicaţie, cum se scriu anumite tipuri de articole, cum să te raportezi la oamenii din comunitate, studii despre publicaţii locale şi multe alte informaţii.

Pentru mine personal, „Ziarul Local” este o carte care mi-a deschis ochii şi care mi-a dat speranţă. M-a făcut să îmi iubesc mai mult comunitatea în care trăiesc, m-a învăţat să scriu articole din ce în ce mai bune şi să fiu chiar şi o persoană mai bună prin intermediul meseriei pe care o practic.

Jock Lauterer, autorul volumului, este profesor de jurnalism local la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, dar şi fost redactor şi director a două ziare locale din Carolina de Nord, cu care a câştigat multe premii.

Ți-a plăcut recenzia cărții ZIARUL LOCAL. CUM SĂ SCRII PENTRU PUBLICAŢIA UNEI COMUNITĂŢI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jock Lauterer

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZIARUL LOCAL. CUM SĂ SCRII PENTRU PUBLICAŢIA UNEI COMUNITĂŢI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ziarul Local. Cum Să Scrii Pentru Publicaţia Unei Comunităţi
Autor: Jock Lauterer
An apariție : 2010
Editura: COLLEGIUM POLIROM
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2832

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Iulia Drăghici este redactor Booknation.ro de 2770 zile și a scris până acum 120 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iulia Drăghici aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments