Recenzie Ziarul Local. Cum să scrii pentru publicaţia unei comunităţi de Jock Lauterer

Titlu: Ziarul Local. Cum Să Scrii Pentru Publicaţia Unei Comunităţi
Autor: Jock Lauterer
An apariție : 2010
Editura: Collegium Polirom
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iulia Drăghici
Publicată la 30.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ZIARUL LOCAL. CUM SĂ SCRII PENTRU PUBLICAŢIA UNEI COMUNITĂŢI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Nu există roluri mici. Există doar actori mici.”, spune Milan Kundera, citat de Jock Lauterer în volumul său „Ziarul Local. Cum să scrii pentru publicaţia unei comunităţi”. Am început să dau dreptate autorului pentru alegerea făcută în legătură cu citatul anterior abia după ce am trecut, rând pe rând, prin fiecare pagină a cărţii.102_8507

Nu e un rol deloc mic acela de a-ţi asuma crearea şi menţinerea la viaţă a unui ziar care se adresează unei comunităţi. Abia după ce înţelegi ce volum de muncă implică un ziar local, câte sacrificii fac reporterii, câtă atenţie şi încredere oferă un public, dar şi ce rol important are un ziar în cadrul unei comunităţi de oameni, doar atunci poţi să ştii ce înseamnă, cu adevărat, să lucrezi în acest domeniu, al jurnalismului local. Gloria găsită într-o muncă bine făcută nu se află doar în metropole, ci şi în sate sau localităţi mici.

Această carte este adresată, în primul rând, absolvenţilor de jurnalism, aflaţi la început de carieră pe un post de redactor sau reporter la o publicaţie locală. Autorul menţionează că astfel de oportunităţi sunt cele mai potrivite pentru tinerii care doresc o carieră în domeniul mass-media. Jock Lauterer oferă în cartea sa o mulţime de exemple ale jurnaliştilor care au ajuns celebri datorită muncii pe care au prestat-o la publicaţii locale.

102_8513 Pe de altă parte, oricine este interesat de întemeierea unei publicaţii care să se adreseze unei comunităţi restrânse poate să apeleze la acest volum cu încredere. În paginile cărţii se găsesc o mulţime de sfaturi despre ce înseamnă să deţii o astfel de publicaţie, cum se scriu anumite tipuri de articole, cum să te raportezi la oamenii din comunitate, studii despre publicaţii locale şi multe alte informaţii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jock Lauterer.

Pentru mine personal, „Ziarul Local” este o carte care mi-a deschis ochii şi care mi-a dat speranţă. M-a făcut să îmi iubesc mai mult comunitatea în care trăiesc, m-a învăţat să scriu articole din ce în ce mai bune şi să fiu chiar şi o persoană mai bună prin intermediul meseriei pe care o practic.

Jock Lauterer, autorul volumului, este profesor de jurnalism local la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, dar şi fost redactor şi director a două ziare locale din Carolina de Nord, cu care a câştigat multe premii.

ACUM GĂSEȘTI ZIARUL LOCAL. CUM SĂ SCRII PENTRU PUBLICAŢIA UNEI COMUNITĂŢI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este un volum interesant, scris într-un mod atractiv pentru tineri, oferă multe exemple vii şi sfaturi importante.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.