Recenzie „Zona Zero” de Lavinia Călina

de | mart. 8, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatura Română, Recenzii cărți

Zona Zero de Lavinia CalinaCine este Lavinia Călina?

Lavinia Călina este unul dintre autorii români contemporani ce reuşesc să-ţi insufle dorinţa de a da o nouă şansă literaturii române. Autoare a volumelor Ultimul avanpost, Ultimul avanpost: Vânătoarea, Ultimul avanpost: Renașterea, Neamul corbilor: Copiii întunericului, Neamul corbilor: Blestemul zorilor pe mine m-a cucerit cu recentul ei roman Zona Zeroun roman românesc ce promite actualitate şi modernism, dar şi un fantasy autentic.

Când omenirea se „joacă” de-a oamenii ştiinţifici nimic bun nu va ieşi în final. Când te joci cu focul rişti să te „arzi”. Aşa se ajunge în punctul în care omenirea „se arde” printr-un virus ce decimează întreaga populaţie într-un ritm alert de care doar cei mai norocoşi scapă; o scăpare limitată însă.

Elena este o luptătoare, dar înainte de toate este o supravieţuitoare. La cinci ani de la uciderea soţului ei de mortalul virus ce continuă să transforme oamenii în paraziţi, o găsim refugiată în Baza 13, una din cele patru baze de supravieţuitori, încă funcţională, din cele şaptesprezece câte fuseseră la început.

Numită şefa bazei de comisia din Zona Zero, scopul ei este să ucidă cât mai mulţi paraziţi şi apoi să-şi ţină oamenii în viaţă. Dar ca mai toţi conducătorii are şi un duşman – Sorin, aflat înainte la conducere, care nu se va da bătut până nu o va vedea învinsă pe Elena şi nu-şi va câştiga o cartelă spre Zona Zero.

Vlad nu mai are pe nimeni în afară de sora lui, Vanessa, pentru care ar face orice să o ştie în siguranţă. Atacaţi de paraziţi şi salvaţi de echipa Elenei, aflate într-un raid, cei doi ajung în Baza 13, unde Vlad va afla că răul se ascunde sub chipul mieluşelului, pe când cel cu faţa de lup îţi poate fi cel mai bun prieten. Firi dificile, Elena şi Vlad se vor afla într-un conflict continuu alimentat din umbră de Sorin.

Cine va reuşi să iasă victorios atât din lupta cu paraziţii din afară cât şi cu semenii din interiorul Bazei 13? Ce este Zona Zero? Va reuşi Vlad să-şi ţină sora în siguranţă până la sfârşit? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ce vor măcina mintea cititorilor.

Acţiune, ură, iubire, luptă pentru supravieţuire, şi moarte la orice pas; prin asta identificăm Zona Zero. Cititorii au parte de un roman ce promite că nu-l vor mai lăsa din mână până nu ajung la ultima pagină şi odată ajunşi acolo… vor tânji după mai mult.

Titlu: ZONA ZERO
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 236
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1660

Alte recenzii de la Lavinia Călina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marinela Gherghelas

Coperta arata superrr!!!