Recenzie „Zona Zero” de Lavinia Călina

by | Mar 8, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZONA ZERO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Zona Zero de Lavinia CalinaCine este Lavinia Călina?

Lavinia Călina este unul dintre autorii români contemporani ce reuşesc să-ţi insufle dorinţa de a da o nouă şansă literaturii române. Autoare a volumelor Ultimul avanpost, Ultimul avanpost: Vânătoarea, Ultimul avanpost: Renașterea, Neamul corbilor: Copiii întunericului, Neamul corbilor: Blestemul zorilor pe mine m-a cucerit cu recentul ei roman Zona Zeroun roman românesc ce promite actualitate şi modernism, dar şi un fantasy autentic.

Când omenirea se “joacă” de-a oamenii ştiinţifici nimic bun nu va ieşi în final. Când te joci cu focul rişti să te “arzi”. Aşa se ajunge în punctul în care omenirea “se arde” printr-un virus ce decimează întreaga populaţie într-un ritm alert de care doar cei mai norocoşi scapă; o scăpare limitată însă.

Elena este o luptătoare, dar înainte de toate este o supravieţuitoare. La cinci ani de la uciderea soţului ei de mortalul virus ce continuă să transforme oamenii în paraziţi, o găsim refugiată în Baza 13, una din cele patru baze de supravieţuitori, încă funcţională, din cele şaptesprezece câte fuseseră la început.

Numită şefa bazei de comisia din Zona Zero, scopul ei este să ucidă cât mai mulţi paraziţi şi apoi să-şi ţină oamenii în viaţă. Dar ca mai toţi conducătorii are şi un duşman – Sorin, aflat înainte la conducere, care nu se va da bătut până nu o va vedea învinsă pe Elena şi nu-şi va câştiga o cartelă spre Zona Zero.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lavinia Călina

Vlad nu mai are pe nimeni în afară de sora lui, Vanessa, pentru care ar face orice să o ştie în siguranţă. Atacaţi de paraziţi şi salvaţi de echipa Elenei, aflate într-un raid, cei doi ajung în Baza 13, unde Vlad va afla că răul se ascunde sub chipul mieluşelului, pe când cel cu faţa de lup îţi poate fi cel mai bun prieten. Firi dificile, Elena şi Vlad se vor afla într-un conflict continuu alimentat din umbră de Sorin.

Cine va reuşi să iasă victorios atât din lupta cu paraziţii din afară cât şi cu semenii din interiorul Bazei 13? Ce este Zona Zero? Va reuşi Vlad să-şi ţină sora în siguranţă până la sfârşit? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ce vor măcina mintea cititorilor.

Acţiune, ură, iubire, luptă pentru supravieţuire, şi moarte la orice pas; prin asta identificăm Zona Zero. Cititorii au parte de un roman ce promite că nu-l vor mai lăsa din mână până nu ajung la ultima pagină şi odată ajunşi acolo… vor tânji după mai mult.

🔥 CARTEA ZONA ZERO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zona Zero
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 236
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un roman pe cât de imaginar pe atât de realistic cu acţiune neforţată şi personaje bine conturate.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1903 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marinela Gherghelas
Marinela Gherghelas

Coperta arata superrr!!!