Top 20 de cărți de groază

Genul horror este unul dintre cele mai dificile genuri literare pentru că nu orice autor reușește să îl stăpânească și să dea naștere unei povești de calitate, pe gustul tuturor cititorilor. Aceste cărți de groază au la bază mult research și stilul autorului trebuie să fie cameleonic, să se muleze pe acțiune și să dea fiori pe șira spinării, indiferent de “rezistența” cititorului. Evident, maestrul acestui gen este inegalabilul Stephen King, care prin armele sale literare a reușit să creeze cele mai bune  din istoria literaturii de gen. Sigur, există și alți autori de referință pe care îi propunem în această listă – Bernard Werber, Arthur Conan Doyle sau Stephen Jones, fiecare cu trademark-ul său caracteristic. Acceptă această provocare și dă o șansă genului horror pentru senzații tari, dar de citit doar cu lumina aprinsă.

1. Orașul bântuit de Stephen King

Pennywise, clovnul în costum viu-colorat, ademenește tinerii trecători cu baloane, castane coapte și covrigei, cu miros de copilărie și cu minunate promisiuni. Dar când își scoate costumul, se transformă în păianjen. Sau în mumie… Respiraţia-i este otrăvită, orbitele-i sunt hăuri, iar mâncarea sa preferată este tocana de copii.

🔥 Orașul bântuit de Stephen King are reducere pe:

2. Cartea ororilor (Vol. 1) de Stephen Jones

Coșmaruri, adevăruri, minciuni, morţi și vii, spirite rele și spirite bune, creaturi invizibile și mai ales idei fără chip bântuie într-o carte a ororilor născocite de autori înzestraţi cu o imaginaţie înspăimântătoare.

🔥 Cartea ororilor (Vol. 1) de Stephen Jones are reducere pe:

3. Casa doctorului Dee de Peter Ackroyd – cărți de groază

Când moşteneşte de la tatăl său o casă veche din cartierul londonez Clerkenwell, Matthew Palmer simte că devine parte din trecutul ei. Hotărât să-i dezlege misterul, el descoperă cu uimire, dar şi cu groază, că vechiul proprietar fusese practicant al magiei negre.

🔥 Casa doctorului Dee de Peter Ackroyd are reducere pe:

4. Cartea ororilor (Vol. 2) de Stephen King

Case bântuite, vecini cel puțin suspecți, apariții fantomatice, premoniții înspăimântătoare, ruine celtice în cotloanele cărora se ascund cele mai întunecate secrete, întâlnirea cu însăși moartea cea înfricoșătoare și deopotrivă demnă de milă. Și asta nu e tot! Percepția distorsionată a timpului, copilăria și temerile ei, coincidențele stranii ce leagă prezentul de trecut se întâlnesc în paginile unei cărți pentru amatorii de senzații tari.

🔥 Cartea ororilor are reducere pe:

5. Cimitirul animalelor de Stephen King

Tu, cititorule, eşti atât de înspăimântat, încât nu ai dori să continui lectura, dar cartea nu poate fi lăsată din mână. Şi nu poţi să renunţi pentru că este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!

🔥 Cimitirul animalelor are reducere pe:

6. Furnicile. Seria Furnicile (Vol. 1) de Bernard Werber

Atunci când descinde în casa moștenită de la un unchi entomolog, Jonathan Wells știe că o să dea piept cu armata furnicilor. Cititorii îl însoțesc în monstruoasa și palpitanta lume a acestor ființe infraterestre, într-un SF în care suspansul și groaza se întâlnesc în fiecare pagină.

🔥 Furnicile. Seria Furnicile are reducere pe:

7. Ziua furnicilor. Seria Furnicile (Vol. 2) de Bernard Werber – cărți de groază

Suntem zei sau suntem monștri? Pentru a află un răspuns la această întrebare, o furnică plecă în recunoaștere. Trebuie să ne descopere lumea și să treacă prin nenumărate peripeții în civilizația noastră de uriași.

🔥 Ziua furnicilor. Seria Furnicile are reducere pe:

8. Revoluţia furnicilor. Seria Furnicile (Vol. 3) de Bernard Werber

Furnicile, prima parte a celebrei serii scrise de Bernard Werber, a pus în prim-plan contactul. Ziua furnicilor a fost romanul confruntării. Revoluția furnicilor este cartea înțelegerii.

🔥 Revoluţia furnicilor. Seria Furnicile are reducere pe:

9. Fantoma din vecini. Goosebumps de Robert Lawrence Stine

Cititorule, ia seama: o să mori de spaimă!

🔥 Fantoma din vecini. Goosebumps are reducere pe:

10. Suflet pierdut de Silviu Urdea

Suflet Pierdut îți dă palpitatii și te umple de groază. Este o carte despre legătura nemijlocită dintre dragoste și crimă, viață și moarte, totul în formele sale cele mai naturale și brute.

🔥 Suflet pierdut de Silviu Urdea are reducere pe:

11. Mila 18 de Leon Uris – cărți de groază

Iubirea, ura, frica, groaza, teroarea, cruzimea se împletesc, dând naştere unei poveşti captivante. Această carte nu este doar un roman, este o mărturie.

🔥 Mila 18 de Leon Uris are reducere pe:

12. Reed 13 31. Lupta cu întunericul de Monick B. Forest, Peter Priest

Bazat pe fapte reale, romanul este un psiho-thriller plin de acțiune, ce vă va ține cu sufletul la gură și în loc de explicații stereotipice vă va oferi o abordare inedită a întrebării: ce se întâmplă cu adevărat după moarte?

🔥 Reed 13 31. Lupta cu întunericul are reducere pe:

13. Poveşti de groază de Cristina Jinga

Povești de groază cuprinde cele mai cunoscute povestiri ale genului horror, scrise de mari autori clasici (Edgar Alan Poe, Charles Dickens, Robert Louis Stevenson, Guy de Maupassant, H.P. Lovecraft, William Hope Hodgson și alții) și repovestite pentru copii.

🔥 Poveşti de groază are reducere pe:

14. Cartea foametei de Larisa Turea

Deşi lectura este aproape insuportabilă, odată ce ai deschis cartea n-o poţi lăsa din mână, pentru că totul pare scos dintr-un roman de groază inabil exagerat. Numai că e perfect autentic.

🔥 Cartea foametei are reducere pe:

15. Teribilul om de zăpadă din Pasadena. Goosebumps de Robert Lawrence Stine

Jordan şi sora lui, Nicole, locuiesc în însorita Pasadena, California. N-au văzut niciodată zăpadă şi habar n-au cum e să îţi fie frig. E de înţeles, atunci, bucuria care le-a umplut sufletul când au aflat ca pot pleca împreună cu tatăl lor în Alaska, în căutarea unui „teribil om de zăpadă” care a speriat tot ţinutul îngheţat.

🔥 Teribilul om de zăpadă din Pasadena are reducere pe:

16. Ultimul suspin al Maurului de Salman Rushdie – cărți de groază

Ultimul suspin al Maurului este povestea „plină de zgomot și furie” a lui Moraes Zogoiby (poreclit „Maurul” de către mama sa, una dintre artistele cele mai de seamă ale Indiei), a familiei și a ciudatei sale vieți care se scurge de două ori mai repede decât a celorlalți.

🔥 Ultimul suspin al Maurului de Salman Rushdie are reducere pe:

17. Lacrimile diavolului de Ștefana Czeller

Lena Savin, investigator ocult al unei companii de asigurări ieşene, ştie unde va ajunge sufletul ei după ce moare. În Iad, aşa cum prevede tratatul încheiat după marele cutremur de preşedintele Alexandrescu cu Satan.

🔥 Lacrimile diavolului are reducere pe:

18. Gestapo de Sven Hassel

Gestapoul e spaima tuturor. În clădirea sumbră aflată pe Prinz Albrechtstrasse dispar fără urmă dușmanii Reichului. Realitatea bate imaginația și teroarea poate atinge culmile cele mai abjecte. Oamenii devin fiare dominate de frică și cruzime. Groaza pe care o inspiră Gestapoul seamănă izbitor cu aceea stârnită de NKVD-ul sovietic.

🔥 Gestapo de Sven Hassel are reducere pe:

19. Ultimul vine corbul de Italo Calvino – cărți de groază

Prin amestecul de luciditate și de inocență, de cruzime și de visare, de poezie a naturii și de proză cu puternice accente sociale și ideologice, Calvino construiește o feerie la suprafața căreia irup pasiunile omenești.

🔥 Ultimul vine corbul de Italo Calvino are reducere pe:

20. Poveşti de groază şi mistere de Arthur Conan Doyle

Poveşti de groază şi mistere cuprinde o colecţie de 12 povestiri captivante, printre care: Monstrul din peştera Blue John, Pisica braziliană, O nouă catacombă, Omul cu multe ceasuri.

🔥 Poveşti de groază şi mistere de Arthur Conan Doyle are reducere pe:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022