Amurg” este primul volum din seria ”Twilight” scrisă de Stephenie Meyer.

Fenomenul ”Twilight” este cunoscut datorită filmelor care s-au făcut după romanele autoarei. În ziua de azi, nu cred că mai există adolescent care să nu știe despre povestea celor doi protagoniști. Fiind atât de populară, mi-am format o barieră și mi-am impus să nu descopăr nimic. Eram sătulă de persoanele care vorbeau în jurul meu și am preferat să nu fac parte din această categorie. Mare greșeală! Da, îmi dau seama acum, după câțiva ani buni, că trebuia să profit de aceste cărți de la început.

Bella este o adolescentă de șaptesprezece ani, introvertită și suspicioasă. Aceasta se mută la tatăl său, într-un oras nou unde se integrează într-un grup de adolescenți care o primesc cu brațele deschise, însă, câțiva elevi îi atrag atenția, făcând-o să fie curioasă în privința lor. Degeaba încearcă să nu iasă în evidență, căci curiozitatea o îndreaptă spre familia Cullen.

Face tot posibilul să afle cât mai multe informații. Aceasta observă privirea mânioasă a lui Edward și se întreabă care este cauza. Atunci când află că Edward poate citi gândurile, dar mai puțin ale ei, Bella devine din ce în ce mai dezorientată.

Întâmplare face să se ducă la o petrecere pe plajă unde se întâlnește cu un băiat care îi dezvăluie câteva aspecte despre Edward, Emmett, Alice, Rosalie si Jasper.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephenie Meyer

Supranumiți ”Cei reci”, Bella devine bulversată și caută alte surse care îi pot oferi răspunsurile la întrebările care o macină. După ore bune, aceasta află înțelesurile ascunse.

Tânăra pune cap la cap toate informațiile și află adevărul din spatele evenimentelor bizare, a acțiunilor stranii și a cuvintelor enigmatice.

Edward este vampir.

Această certitudine o poate face pe Bella să își schimbe sentimentele pe care le are față de băiat sau acestea se vor amplifica în ciuda diferențelor?

Titlu: Amurg
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.12.2018
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Cristina Zegheru
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 613 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Zegheru