Recenzie “The Atlas of Beauty: Women of the World in 500 Portraits” de Mihaela Noroc

by | Oct 18, 2017 | Artă și Design, Cărți Premiate, Cultură Generală, Jurnale, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE ATLAS OF BEAUTY: WOMEN OF THE WORLD IN 500 PORTRAITS CU REDUCERE PE www.books-express.ro

Dacă ne uităm cu atenţie în DEX, definiţia “frumosului” este foarte scurtă, dar concisă: “care place pentru armonia liniilor, mişcărilor, culorilor, care are valoare estetică.” Aplicând acest lucru în viaţa de zi cu zi, frumosul ne înconjoară, fiind prezent pretutindeni, în pictură, arhitectură, poezie, muzică sau dans. Mihaela Noroc, prin albumul ei de fotografii “The Atlas of Beauty” ne arată că frumuseţea defineşte ORICE femeie, indiferent de origine, statut social sau loc al naşterii: “Pentru mine, frumuseţea înseamnă diversitate, înseamnă asumarea originilor şi a culturii din care te tragi. Într-o epoca a globalizării în care toate femeile tind să se poarte şi să se îmbrace la fel, mesajul meu e că eşti frumoasă atunci când eşti tu însăţi, autentică, particulară, liberă.”

Am fost foarte bucuroasă atunci când am primit acest album, deoarece mi-am dat seama imediat după ce l-am despachetat că este o bijuterie, cu o valoare inestimabilă, ce sigur va avea un loc de cinste în biblioteca mea. Deşi lansată recent, colecţia de fotografii a Mihaelei este faimoasă în întreaga lume, pozele fiind deja iubite de milioane de oameni din mediul virtual. Site-uri, publicaţii şi posturi TV s-au întrecut în a “prinde” doar câteva minute din timpul ei preţios, încercând să afle cât mai multe lucruri despre artistul dar şi femeia Mihaela Noroc, ce a pornit în aventura vieţii ei în urmă cu 4 ani. De atunci a străbătut 37 de ţări în aproape 15 luni, a făcut peste 2.000 de poze cu femei de pretutindeni şi a cunoscut sute de poveşti de viaţă ce au marcat-o şi au impulsionat-o să îşi continue visul.

Fire curioasă şi dornică de explorare, Mihaela nu a abandonat ideea de a transmite lumii dragostea ei pentru frumos şi diversitate. A muncit ani întregi pentru a strânge banii necesari călătoriilor sale, a parcurs distanţe mari, şi-a sacrificat zilele libere, sărbătorile şi momentele alături de familie pentru a-şi vedea visul împlinit. Consideră că a meritat, că acest album reprezintă doar un episod dintr-un lung şir de proiecte pe care le plănuieşte cu drag, în care doreşte să se implice ca şi până acum, cu toată fiinţa sa.

“The Atlas of Beauty” este o adevărată lecţie de viaţă. Răsfoind paginile albumului, am fost copleşită de frumuseţea şi naturaleţea femeilor ce s-au lăsat fotografiate, dându-mi seama cât de mult trebuie să ne apreciam şi să ne iubim aşa cum suntem. Mihaela pune accent pe diversitate, dar în acelaşi timp te învaţă să te accepţi şi să te pui în valoare, deoarece fiecare purtăm în priviri o poveste unică, cu care trebuie să ne mândrim.

Pentru a vă convinge, vă las mai jos câteva fotografii ce fac parte din albumul său. Enjoy:)

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE ATLAS OF BEAUTY: WOMEN OF THE WORLD IN 500 PORTRAITS CU REDUCERE PE www.books-express.ro

Titlu: The Atlas Of Beauty: Women Of The World In 500 Portraits
Autor: Mihaela Noroc
An apariție : 2017
Editura: PENGUIN BOOKS LTD
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1257 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments