Recenzie “The Atlas of Beauty: Women of the World in 500 Portraits” de Mihaela Noroc

by | Oct 18, 2017 | Artă și Design, Cărți Premiate, Cultură Generală, Jurnale, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE ATLAS OF BEAUTY: WOMEN OF THE WORLD IN 500 PORTRAITS PE www.books-express.ro

Dacă ne uităm cu atenţie în DEX, definiţia “frumosului” este foarte scurtă, dar concisă: “care place pentru armonia liniilor, mişcărilor, culorilor, care are valoare estetică.” Aplicând acest lucru în viaţa de zi cu zi, frumosul ne înconjoară, fiind prezent pretutindeni, în pictură, arhitectură, poezie, muzică sau dans. Mihaela Noroc, prin albumul ei de fotografii “The Atlas of Beauty” ne arată că frumuseţea defineşte ORICE femeie, indiferent de origine, statut social sau loc al naşterii: “Pentru mine, frumuseţea înseamnă diversitate, înseamnă asumarea originilor şi a culturii din care te tragi. Într-o epoca a globalizării în care toate femeile tind să se poarte şi să se îmbrace la fel, mesajul meu e că eşti frumoasă atunci când eşti tu însăţi, autentică, particulară, liberă.”

Am fost foarte bucuroasă atunci când am primit acest album, deoarece mi-am dat seama imediat după ce l-am despachetat că este o bijuterie, cu o valoare inestimabilă, ce sigur va avea un loc de cinste în biblioteca mea. Deşi lansată recent, colecţia de fotografii a Mihaelei este faimoasă în întreaga lume, pozele fiind deja iubite de milioane de oameni din mediul virtual. Site-uri, publicaţii şi posturi TV s-au întrecut în a “prinde” doar câteva minute din timpul ei preţios, încercând să afle cât mai multe lucruri despre artistul dar şi femeia Mihaela Noroc, ce a pornit în aventura vieţii ei în urmă cu 4 ani. De atunci a străbătut 37 de ţări în aproape 15 luni, a făcut peste 2.000 de poze cu femei de pretutindeni şi a cunoscut sute de poveşti de viaţă ce au marcat-o şi au impulsionat-o să îşi continue visul.

Fire curioasă şi dornică de explorare, Mihaela nu a abandonat ideea de a transmite lumii dragostea ei pentru frumos şi diversitate. A muncit ani întregi pentru a strânge banii necesari călătoriilor sale, a parcurs distanţe mari, şi-a sacrificat zilele libere, sărbătorile şi momentele alături de familie pentru a-şi vedea visul împlinit. Consideră că a meritat, că acest album reprezintă doar un episod dintr-un lung şir de proiecte pe care le plănuieşte cu drag, în care doreşte să se implice ca şi până acum, cu toată fiinţa sa.

“The Atlas of Beauty” este o adevărată lecţie de viaţă. Răsfoind paginile albumului, am fost copleşită de frumuseţea şi naturaleţea femeilor ce s-au lăsat fotografiate, dându-mi seama cât de mult trebuie să ne apreciam şi să ne iubim aşa cum suntem. Mihaela pune accent pe diversitate, dar în acelaşi timp te învaţă să te accepţi şi să te pui în valoare, deoarece fiecare purtăm în priviri o poveste unică, cu care trebuie să ne mândrim.

Pentru a vă convinge, vă las mai jos câteva fotografii ce fac parte din albumul său. Enjoy:)

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE ATLAS OF BEAUTY: WOMEN OF THE WORLD IN 500 PORTRAITS PE www.books-express.ro

Titlu: The Atlas Of Beauty: Women Of The World In 500 Portraits
Autor: Mihaela Noroc
An apariție : 2017
Editura: PENGUIN BOOKS LTD
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1458 zile și a scris până acum 369 articole. Se află pe poziția 3 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments