Recenzie „The Atlas of Beauty: Women of the World in 500 Portraits” de Mihaela Noroc

de | oct. 18, 2017 | Artă și Design, Cărți Premiate, Cultură Generală, Jurnale, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.books-express.ro

Dacă ne uităm cu atenţie în DEX, definiţia „frumosului” este foarte scurtă, dar concisă: „care place pentru armonia liniilor, mişcărilor, culorilor, care are valoare estetică.” Aplicând acest lucru în viaţa de zi cu zi, frumosul ne înconjoară, fiind prezent pretutindeni, în pictură, arhitectură, poezie, muzică sau dans. Mihaela Noroc, prin albumul ei de fotografii „The Atlas of Beauty” ne arată că frumuseţea defineşte ORICE femeie, indiferent de origine, statut social sau loc al naşterii: „Pentru mine, frumuseţea înseamnă diversitate, înseamnă asumarea originilor şi a culturii din care te tragi. Într-o epoca a globalizării în care toate femeile tind să se poarte şi să se îmbrace la fel, mesajul meu e că eşti frumoasă atunci când eşti tu însăţi, autentică, particulară, liberă.”

Am fost foarte bucuroasă atunci când am primit acest album, deoarece mi-am dat seama imediat după ce l-am despachetat că este o bijuterie, cu o valoare inestimabilă, ce sigur va avea un loc de cinste în biblioteca mea. Deşi lansată recent, colecţia de fotografii a Mihaelei este faimoasă în întreaga lume, pozele fiind deja iubite de milioane de oameni din mediul virtual. Site-uri, publicaţii şi posturi TV s-au întrecut în a „prinde” doar câteva minute din timpul ei preţios, încercând să afle cât mai multe lucruri despre artistul dar şi femeia Mihaela Noroc, ce a pornit în aventura vieţii ei în urmă cu 4 ani. De atunci a străbătut 37 de ţări în aproape 15 luni, a făcut peste 2.000 de poze cu femei de pretutindeni şi a cunoscut sute de poveşti de viaţă ce au marcat-o şi au impulsionat-o să îşi continue visul.

Fire curioasă şi dornică de explorare, Mihaela nu a abandonat ideea de a transmite lumii dragostea ei pentru frumos şi diversitate. A muncit ani întregi pentru a strânge banii necesari călătoriilor sale, a parcurs distanţe mari, şi-a sacrificat zilele libere, sărbătorile şi momentele alături de familie pentru a-şi vedea visul împlinit. Consideră că a meritat, că acest album reprezintă doar un episod dintr-un lung şir de proiecte pe care le plănuieşte cu drag, în care doreşte să se implice ca şi până acum, cu toată fiinţa sa.

„The Atlas of Beauty” este o adevărată lecţie de viaţă. Răsfoind paginile albumului, am fost copleşită de frumuseţea şi naturaleţea femeilor ce s-au lăsat fotografiate, dându-mi seama cât de mult trebuie să ne apreciam şi să ne iubim aşa cum suntem. Mihaela pune accent pe diversitate, dar în acelaşi timp te învaţă să te accepţi şi să te pui în valoare, deoarece fiecare purtăm în priviri o poveste unică, cu care trebuie să ne mândrim.

Pentru a vă convinge, vă las mai jos câteva fotografii ce fac parte din albumul său. Enjoy:)

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.books-express.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: THE ATLAS OF BEAUTY: WOMEN OF THE WORLD IN 500 PORTRAITS
Autor: Mihaela Noroc
An apariție : 2017
Editura: PENGUIN BOOKS LTD
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2530

Alte recenzii de la Mihaela Noroc:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2247 zile și a scris până acum 508 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments