Recenzie Avocatul străzii de John Grisham

de | mart. 24, 2015 | Beletristică, Conspirații și Scandaluri, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AVOCATUL STRĂZII ARE REDUCERE PE:

avocatul-strazii_1_produsJohn Grisham este un scriitor contemporan american foarte cunoscut în întreaga lume pentru romanele sale care au ca şi subiect viaţa avocaţilor americani sau diverse relaţii politice şi diplomatice între cei care deţin la un moment dat puterea de decizie. Multe dintre romanele sale au devenit în ultimii ani scenarii de film care au fost aduse la viaţă pe marele ecran de actori celebri de la Hollywood.

Avocatul străzii este un roman care a avut se spune mai multe recenzii proaste în America decât pozitive. John Grisham a fost destul de criticat la apariţia romanului dar în ciuda tuturor criticilor romanul său apărut în 1998 a rămas mult timp numărul unu pe lista New York Times bestsellers. Cartea îl are ca personaj principal pe Mike Brock avocat tânăr şi de succes la firma Drake & Sweeney, una dintre cele mai cunoscute şi prospere firme de avocaţi din Washington D.C. cu peste 400 de avocaţi angajaţi.

Mike Brock şi câţiva dintre colegii săi vor fi sechestraţi în propria clădire de un vagabond, un om al străzii care nu dorea altceva decât să îi facă ceva mai conştienţi pe aceşti oaeni cu bani că donaţiile lor ar trebui să fie mai efeiciente şi mult mai concrete pentru a întoarce ceva din veniturile lor comunităţii. Episodul acestei intruziuni nu va rămâne fără urmări, vagabondul care dorea să îi se spună Domnul va fi împuşcat mortal de către un poliţist. Apoi deşi după acest eveniment părea că toţi cei de la firma Drake & Sweeney şi-au reluat viaţa de până atunci, Mike Brock vine cu ideea de a investiga mai amănunţit situaţia acestui om al străzii. Instinctul de avocat îi spune că lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi că povestea personajului care îşi spunea Domnul este ceva mai complicată decât credeau proprii lui colegi de breaslă.

Investigaţia îl va conduce la un centru, un adăpost pentru oamenii străzii, unde îl va cunoaşte pe  Mordecai Green un avocat care se ocupa exclusiv de problemele celor care erau găzduiţi în acest adăpost. De aici evenimentele romanului iau o altă turnură, Mike Brock descoperă că însăşi şeful lui de la firma pentru care lucra era implicat într-o problemă foarte gravă de evacuare a unor persoane fără adăpost dintr-o clădire care aparţinea unui personaj dubios.

Pentru a afla mai multe şi pentru a putea ajuta concret pe noul său prieten  Mordecai Green, tânărul avocat va fura dosarul firmei care deţinea clădirea din care au fost evacuaţi oamenii fără adăpost, inclusiv Domnul, şi va încerca să se ferească de problemele pe care foştii lui colegi începeau să i le facă în urma acestei investigaţii începute de el.

John Grisham reuşeşte să compună un mixt de personaje cu poveşti de viaţă diferite dar autentice pentru a purta cititorul într-un univers complex al unei realităţi care nu trebuie ignorată, pentru că lucrurile ascunse oricând pot ieşi la suprafaţă pentru a schimba o situaţie cu susul în jos.

Avocatul străzii este un roman antrenant care are în final o morală simplă pe care vă las să o descoperiţi imaginându-vă viaţa unui avocat indecent de bine plătit în contrast cu cea a unuia care lucrează exclusiv pentru cazuri sociale şi clienţi foarte săraci.

Ți-a plăcut recenzia cărții AVOCATUL STRĂZII?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de John Grisham

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AVOCATUL STRĂZII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Avocatul Străzii
Autor: John Grisham
An apariție : 2003
Editura: RAO
Nr. Pagini: 374
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.03.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3588

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2765 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments