Recenzie: “Infern corporatist” de Deceneus

by | Nov 6, 2019 | Afaceri și Economie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INFERN CORPORATIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Infern corporatist trădează un infern devenit personal după numeroase experiențe profesionale ostile. Cartea are un stil ușor de citit, structurat pe capitole, însă cuprinde și greșeli de tehnoredactare.

Semnată sub numele unui rege dac, Deceneus, povestea de viață prinde noi dimensiuni. Astfel, aceasta se mulează pe modelul infernului lui Dante, urmărind fiecare treaptă și fiecare păcat. De la Lăcomie și Dorință, la Lașitate sau Mândrie. Fiecare cerc corespunde unei corporații pentru care autorul a lucrat. Din nefericire, mediul este unul tipic perioadei postdecembriste, unul corupt.

Începând cu perioada copilăriei, cuprinzând liceul și facultatea și culminând cu vârsta de 40 de ani, sentimentele se mențin intacte. Furie, deznădejde, nedreptate, toate alimentate de o lipsă totală de moralitate. Din cauza tinereții sale, a dorinței de afirmare și de a face lucrurile corect, protagonistul va fi marginalizat într-o lume infectă.  Cu toate acestea, continuă să creadă în valorile sale, devenind un liant între conducere și simpli angajați.

,,Este oare corect pentru ființa umană să învețe continuu 30 de ani, pregătindu-se pentru a se bucura de cincisprezece ani de cunoaștere combinată cu putere fizică? Pare nejustificat de mult și mai ales nedrept.”

Termenul ,,infern” din titlu poate acoperi perfect ideea de realitate a acelor și a acestor timpuri. Conceptele de management, de economie, de audit sau de HR transformă cartea dintr-o simplă confesiune într-un mic tratat de cunoaștere a funcționării firmelor.

Locurile de muncă prezentate sunt joburi în multinaționale, ceea ce deschide calea ideei de naționalism. Având numeroși șefi străini, autorul suferă când își aude originea asociată cu incompetența. De asemenea, suferă de fiecare dată când trebuie să se despartă de familia sa din cauza serviciului.

Finalul revine la ideea de mit, de ficțiune și reamintește întregul motiv al Infernului, al Divinei Comedii. Din fiecare cerc se coboară unul dintre superiorii protagonistului care i-a distrus, la un moment dat, idealurile.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții INFERN CORPORATIST?

Vezi toată lista de cărți scrise de Deceneus sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INFERN CORPORATIST CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Infern Corporatist
Autor: Deceneus
An apariție : 2018
Editura: EVRIKA
Nr. Pagini: 390
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2019
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Ruta face treabă foarte bună când vine vorba de ficțiune istorică. E dedicată, e implicată, sapă adânc și scoate toată mizeria dosită la suprafață. Nu se dezminte nici în Fântânile Tăcerii, o carte dureroasă despre dictatura ce și-a așternut mantia sărăciei și terorii...

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. Romanele sale i-au adus numeroase premii, fiind nominalizat în repetate rânduri la premiul Nobel. Unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale Pădurea Norvegiană a fost ecranizat în...

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Tracy Chevalier povesteşte că, după primul roman scris, nu avea nici o idee despre ce subiect să abordeze pentru următorul roman. Într-o dimineaţă, s-a uitat mai atentă l-a posterul pe care-l avea în dormitor. Posterul reprezenta celebra pictură ”Fata cu cercel de...

0 0 vote
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1480 zile și a scris până acum 86 articole. Se află pe poziția 6 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments