Recenzie: “Infern corporatist” de Deceneus

by | Nov 6, 2019 | Afaceri și Economie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INFERN CORPORATIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Infern corporatist trădează un infern devenit personal după numeroase experiențe profesionale ostile. Cartea are un stil ușor de citit, structurat pe capitole, însă cuprinde și greșeli de tehnoredactare.

Semnată sub numele unui rege dac, Deceneus, povestea de viață prinde noi dimensiuni. Astfel, aceasta se mulează pe modelul infernului lui Dante, urmărind fiecare treaptă și fiecare păcat. De la Lăcomie și Dorință, la Lașitate sau Mândrie. Fiecare cerc corespunde unei corporații pentru care autorul a lucrat. Din nefericire, mediul este unul tipic perioadei postdecembriste, unul corupt.

Începând cu perioada copilăriei, cuprinzând liceul și facultatea și culminând cu vârsta de 40 de ani, sentimentele se mențin intacte. Furie, deznădejde, nedreptate, toate alimentate de o lipsă totală de moralitate. Din cauza tinereții sale, a dorinței de afirmare și de a face lucrurile corect, protagonistul va fi marginalizat într-o lume infectă.  Cu toate acestea, continuă să creadă în valorile sale, devenind un liant între conducere și simpli angajați.

,,Este oare corect pentru ființa umană să învețe continuu 30 de ani, pregătindu-se pentru a se bucura de cincisprezece ani de cunoaștere combinată cu putere fizică? Pare nejustificat de mult și mai ales nedrept.”

Termenul ,,infern” din titlu poate acoperi perfect ideea de realitate a acelor și a acestor timpuri. Conceptele de management, de economie, de audit sau de HR transformă cartea dintr-o simplă confesiune într-un mic tratat de cunoaștere a funcționării firmelor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Deceneus

Locurile de muncă prezentate sunt joburi în multinaționale, ceea ce deschide calea ideei de naționalism. Având numeroși șefi străini, autorul suferă când își aude originea asociată cu incompetența. De asemenea, suferă de fiecare dată când trebuie să se despartă de familia sa din cauza serviciului.

Finalul revine la ideea de mit, de ficțiune și reamintește întregul motiv al Infernului, al Divinei Comedii. Din fiecare cerc se coboară unul dintre superiorii protagonistului care i-a distrus, la un moment dat, idealurile.

 

Titlu: Infern Corporatist
Autor: Deceneus
An apariție : 2018
Editura: EVRIKA
Nr. Pagini: 390
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1344 zile și a scris până acum 82 articole. Se află pe poziția 19 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments