Recenzie: “Infern corporatist” de Deceneus

by | Nov 6, 2019 | Afaceri și Economie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INFERN CORPORATIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Infern corporatist trădează un infern devenit personal după numeroase experiențe profesionale ostile. Cartea are un stil ușor de citit, structurat pe capitole, însă cuprinde și greșeli de tehnoredactare.

Semnată sub numele unui rege dac, Deceneus, povestea de viață prinde noi dimensiuni. Astfel, aceasta se mulează pe modelul infernului lui Dante, urmărind fiecare treaptă și fiecare păcat. De la Lăcomie și Dorință, la Lașitate sau Mândrie. Fiecare cerc corespunde unei corporații pentru care autorul a lucrat. Din nefericire, mediul este unul tipic perioadei postdecembriste, unul corupt.

Începând cu perioada copilăriei, cuprinzând liceul și facultatea și culminând cu vârsta de 40 de ani, sentimentele se mențin intacte. Furie, deznădejde, nedreptate, toate alimentate de o lipsă totală de moralitate. Din cauza tinereții sale, a dorinței de afirmare și de a face lucrurile corect, protagonistul va fi marginalizat într-o lume infectă.  Cu toate acestea, continuă să creadă în valorile sale, devenind un liant între conducere și simpli angajați.

,,Este oare corect pentru ființa umană să învețe continuu 30 de ani, pregătindu-se pentru a se bucura de cincisprezece ani de cunoaștere combinată cu putere fizică? Pare nejustificat de mult și mai ales nedrept.”

Termenul ,,infern” din titlu poate acoperi perfect ideea de realitate a acelor și a acestor timpuri. Conceptele de management, de economie, de audit sau de HR transformă cartea dintr-o simplă confesiune într-un mic tratat de cunoaștere a funcționării firmelor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Deceneus

Locurile de muncă prezentate sunt joburi în multinaționale, ceea ce deschide calea ideei de naționalism. Având numeroși șefi străini, autorul suferă când își aude originea asociată cu incompetența. De asemenea, suferă de fiecare dată când trebuie să se despartă de familia sa din cauza serviciului.

Finalul revine la ideea de mit, de ficțiune și reamintește întregul motiv al Infernului, al Divinei Comedii. Din fiecare cerc se coboară unul dintre superiorii protagonistului care i-a distrus, la un moment dat, idealurile.

 

🔥 CARTEA INFERN CORPORATIST ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Infern Corporatist
Autor: Deceneus
An apariție : 2018
Editura: EVRIKA
Nr. Pagini: 390
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1232 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 17 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments