Recenzie ”Criza migrației și influența acesteia asupra pieței muncii în spațiul UE”

de | nov. 19, 2022 | Non Fictiune, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE edituradp.ro

Autoarea Andreea Florentina Nicolescu tratează în cartea ”Criza migrației și influența acesteia asupra pieței muncii în spațiul UE”, care reprezintă și teza de doctorat a dânsei, un subiect extrem de sensibil care este, totodată, una dintre cele mai mari provocări ale leadershipului european din ultimii ani. Criza migrației.

Coincidență sau nu, cartea apare într-un an extrem de delicat pentru țara noastră, în contextul în care se votează și se decide dacă România, printre alte țări, vor adera în sfârșit la spațiul Schengen – lectura cărții răspunzând la multe dintre problemele ridicate de comunitatea UE legat de acest subiect.

Cartea este structurată pe 8 capitole care aprofundează teme ca:

  • ce este criza refugiaților, când și de ce a început la nivel european
  • care sunt actorii principali care s-au implicat în gestionarea migrației, respectiv ce măsuri au fost luate pentru a controla și proteja populația migratoare, care sunt condițiile pentru acordarea statutului de refugiat.
  • ce efecte au migrația și pandemia COVID-19 asupra liberei circulații în spațiul Schengen
  • sistemele de azil europene și care țări au implementat cele mai performante astfel de sisteme, câți bani se cheltuiesc per refugiat etc.
  • ce provocări au refugiații vis-a-vis de țările gazdă și cum se pot integra, în mod special în piața muncii
  • cauzele istorice ale exodului și instrumentele de gestiune a crizei refugiaților din 2015
  • cum afectează criza refugiaților economia europeană, în ce fel se cheltuiesc bani noștri, ai Europei, pentru a gestiona problematica migrației
  • dinamica refugiaților în interiorul UE, rutele de intrare, și, totodată, cum a fost afectată România de acest fenomen migrațional.

Cartea de față reprezintă o cercetare complexă a fenomenului migrației în Europa, dar dincolo de conținutul tehnic extrem de bine documentat, ne ajută să conștientizăm efectele migrației nu doar în ceea ce ne privește, ca locuitori ai spațiului european. Efectele migrației sunt resimțite în mod special de cei care sunt nevoiți să-și părăsească țara, de cele mai multe ori întreaga familie, în căutarea unei speranțe la o viață mai bună.

Recomandăm această carte tuturor celor care doresc o informare în profunzime legat de aspectul migrației, un subiect extrem de sensibil și complex, în care suntem cu toții implicați, în mod special în contextul războiului din Ucraina, context ce poate reprezenta subiectul unui nou volum.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE edituradp.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Criza Migrației și Influența Acesteia Asupra Pieței Muncii în Spațiul Ue
Autor: Andreea Florentina Nicolescu
An apariție : 2022
Editura: EDITURA DIDACTICă șI PEDAGOGICă
Nr. Pagini: 263
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 326

Alte recenzii de la Andreea Florentina Nicolescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 3071 zile și a scris până acum 592 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments