Recenzie „Insaţiabilă. Jurnalul erotic al unei tinere franţuzoaice în Spania” de Valérie Tasso

Titlu: Insaţiabilă. Jurnalul Erotic Al Unei Tinere Franţuzoaice în Spania
Autor: Valérie Tasso
An apariție : 2008
Editura: Rao
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ana Dumitraşc
Publicată la 3.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Insaţiabilă. Jurnalul erotic al unei tinere franţuzoaice în Spania” de Valérie Tasso
4.9 (97.14%) 7 votes

ACUM GĂSEȘTI INSAŢIABILĂ. JURNALUL EROTIC AL UNEI TINERE FRANŢUZOAICE ÎN SPANIA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Spuneţi-mi cum vreţi, treaba voastră! Nu mă interesează. Dar aflaţi că eu, de fapt, sunt o nimfă. O nereidă, o driadă. Da, o nimfă…”

Insaţiabilă. Jurnalul erotic al unei tinere franţuzoaice în Spania scrisă de Valérie Tasso prezintă povestea unei femei cu destulă încredere în sine care are curajul să îşi asume un trecut cu un stil de viaţă considerat tabu şi foarte aspru criticat de cei mai mulţi dintre noi.

Mai exact, inspirată din fapte reale, Val, protagonista şi autoarea romanului ne introduce fără ocolişuri în jurnalul său unde îşi dezvăluie cele mai intime gânduri şi experienţe avute într-o perioadă în care întreaga sa lume se prăbuşeşte şi care, treptat, îi face loc unei lumi diferite, dar atât de existente – cea a prostituţiei.

„Atunci îmi dau seama că mă las pradă unei dulci schizofrenii care mă poartă spre alte lumi, unde limbajul verbal nu are sens, unde nu contează decât dimensiunea corpurilor şi senzaţiile.”

Val, este o tânără femeie educată şi atrăgătoare care lucrează în domeniul PR din cadrul unei companii din Spania. Totuşi, încă din adolescenţă ea a avut o curiozitate deosebită legată de viaţa sexuală pe care şi-a dezvoltat-o experimentând diverse lucruri cu persoane cunoscute, cât şi necunoscute.

Concedierea neaşteptată şi trăirea unei iubiri false o lasă pe Val dezarmată în faţa sorţii, deschizându-i astfel calea de a-şi câştiga existenţa oferind servicii sexuale prin intermediul aşa-numitei Casa, un loc unde erau ademeniţi clienţii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Valérie Tasso.

„Multe veneau aici ca să câştige o căruţă de bani, nu de nevoie, ci pentru că erau alergice la sărăcie şi se gândeau că fericirea nu se poate găsi decât într-un bilet de bancă. Eu căutam mai presus de orice tandreţe şi să mă regăsesc ca femeie, dar, la urma urmei, toate urmăream acelaşi lucru: să iubim.”

Insaţiabilă. Nu este doar o carte despre sex, ci o mărturisire a pasiunilor, a greşelilor, a pierderii şi căutării de sine în locuri îndoielnice din care foarte puţini oameni reuşesc să iasă. Şi, mai ales, reprezintă un mod de asumare a identităţii, a trecutului şi a faptelor imorale, care a reuşit să marcheze urmările viitorului său, făcând-o să devină autoarea unui bestseller internaţional după care s-a făcut şi o ecranizare.

„Până la urmă, am obţinut ceea ce-mi propusesem imediat după despărţire. Am omorât pe cineva. Am omorât persoana formală, studioasă, ambiţioasă care se afla înăuntrul meu. Am omorât-o pentru că ştiam instinctiv că, dacă fac asta, o eliberam pe cealaltă, mult mai umană, ba chiar mai sensibilă şi cu mult mai mult interes pentru viaţă.”

 

ACUM GĂSEȘTI INSAŢIABILĂ. JURNALUL EROTIC AL UNEI TINERE FRANŢUZOAICE ÎN SPANIA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.