Recenzie Întâlniri pe muchie de cuțit de Oana Orlea

by | Mar 26, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTÂLNIRI PE MUCHIE DE CUȚIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

374935Descendenta nobilului neam al Cantacuzinilor, Oana Orlea a fost o scriitoare ce a publicat atât în română cât și în franceză. Recent, datorită colaboratorilor noștri de la editura Leda, am avut ocazia de a citi un volum de povestiri semnat de dumneaei: Întâlniri pe muchie de cuțit.

Acest volum este o colecție de patruzeci și șapte de relatări care mi-au amintit oarecum de Dragă viață de Alice Munro – deși, sincer vorbind poveștile Oanei Orlea m-au prins mai mult – parcă au mai multă viață, mai mult sentiment. “Patruzeci și șapte de scrieri, greu clasificabile, țesături tensionate, imaginând intersectări de fantastic, oniric și real, acel real întunecat trăit de autoare, din magma căruia pulsează surprinzător, parcă zbătându-se, viața, mereu primejduită, mereu pe muchie de cuțit” – iată cum descrie cartea Elena Bulai (cea care a tradus-o din limba franceză).

Întâlniri pe muchie de cuțit e o carte ce pulsează de trăiri în care vom recunoaște amprenta unui trecut dureros, angoase și gânduri ale unei femei pasionale!E o carte ce spune totul despre “prostia crasă, despre sufocare și dorința de a distruge toate zăgazurile” după cum observă Alain Fargeau. “Rareori răul insidios al totalitarismului în varianta sa românească va fi fost demascat cu atâta forță și originalitate” remarcă Sanda Stolojan însă, e vorba despre mult mai mult de atât – e despre momente care te marchează. E o carte pe care nu ai cum să o citești altfel decât cu sufletul la gură!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Oana Orlea

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Întâlniri pe muchie de cuțit? Că e o carte care te pătrunde atât mental cât și spiritual! Se citește ușor, totuși! Scriitoarea a reușit să creeze niște povestiri excepționale prin care chiar reușește să-ți transmită stările sale (pe această cale țin să felicit și traducătoarea – fără talentul dumneaei acest lucru nu ar fi fost cu putință pentru cititorii români!).

Rezumând, nu trebuie să ratați nici voi aceste Întâlniri pe muchie de cuțit!

🔥 CARTEA ÎNTÂLNIRI PE MUCHIE DE CUȚIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Întâlniri Pe Muchie De Cuțit
Autor: Oana Orlea
An apariție : 2011
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O colecție de 47 de întâlniri... pe muchie de cuțit! Povești care te țin în suspans și în care vei recunoaște amprenta trecutului și angoasele unei femei pasionale.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2131 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments