Recenzie: „Povestiri de psihoterapie românească”, coord. Vasile Dem. Zamfirescu

by | Mar 2, 2020 | Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTIRI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Povestiri de psihoterapie românească” este o culegere de 19 cazuri psihoterapeutice relatate de către tot atâția specialiști în această metodă de tratare a tulburărilor psihice sau organice prin metode psihologice (DEX). Concret, fiecare dintre cei 19 relatează în carte câte un caz de psihoterapie, făcând referire la modul în care o persoană venită în cabinetul psihologic a fost vindecată de anumite tulburări. Metodele folosite, discuțiile din cabinet (uneori redate exact așa cum au decurs), modul de desfășurare a ședințelor, poveștile de viață și portretele clienților, toate acestea sunt prezente în acest volum.

Deși scrisă pentru specialiștii în domeniu, cartea poate fi citită de oricine este interesat de această metodă de vindecare interioară, cât și de persoanele care iau în calcul o carieră în domeniul psihologiei. Țin să menționez că limbajul folosit este comun, inteligibil, nefiind încărcat cu termeni științifici, deci este cât se poate de ușor de înțeles pentru orice cititor.

Sursă imagine: https://www.edituratrei.ro/carte/vasile-dem-zamfirescu-povestiri-de-psihoterapie-romaneasca-19-cazuri-inedite/2226/

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vasile Dem. Zamfirescu

Psihologia, psihoterapia, psihanaliza și altele asemenea intră în zona mea de interes, astfel că pentru mine a însemnat o lectură cât se poate de interesantă. M-a ținut în priză, fiind mereu nerăbdător să aflu finalul cazurilor psihoterapeutice. Mai ales la momentul la care am citit-o eram foarte atras de acest domeniu, așa că a venit ca o fascinantă poartă de intrare într-o parte dintre tainele psihologiei, respectiv psihoterapiei.

De asemenea, cititorii se pot regăsi în anumite povestiri din acest volum, putând fi și un prilej de autoanaliză. Constituie, de asemenea, un mod de a vizita lumea psihologiei și de a elimina anumite prejudecăți cu privire la utilitatea ei în societate și la cei care pășesc în cabinetele de acest gen. Având în vedere că nu rareori întâlnim oameni care consideră că, în afara cazului în care ești nebun, nu ai ce căuta în fața unui psiholog, cred că această carte poate dovedi că da, mersul la psiholog e sănătos, util și nicidecum rezervat exclusiv pentru cei catalogați nebuni.

🔥 CARTEA POVESTIRI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Aspecte Pozitive:

E de apreciat că, deși de specialitate, volumul este accesibil oricărui cititor, nefiind necesară inițiere în domeniu pentru a putea fi înțeleasă. Limbajul este comun, inteligibil, nefiind încărcat cu termeni psihologici.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Robert Grigore Manea este redactor Booknation.ro de 177 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 70 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Robert Grigore Manea aici. Robert Grigore Manea are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments