ACUM GĂSEȘTI STRATEGIA OCEANULUI ALBASTRU PE:

„Strategia oceanului albastru” de W. Chan Kim și Renee Mauborgne poate să devină arma supremă pentru fiecare om de marketing. În timp ce majoritatea se concentrează pe concurență tu poți învăța să faci diferența.

O carte care te îndrumă și te inspiră să construiești o nouă piață, un ocean albastru. Să educi piața prin serviciul sau produsul tău.

„Valoarea neexploatată este ascunsă, adesea , în produsele și serviciile complementare…”

În rolul omului de marketing pot să spun că această carte m-a ajutat să realizez că blocajul nu este competiția, ci idee că nu putem să vedem câmpul care  nu a fost cucerit.

O să întâlnești în carte o paralelă între OCEANUL ROȘU și OCEANUL ALBASTRU, cel roșu reprezintă piața saturată plină de competiție și lupte pentru supraviețuire, iar cel albastru este oportunitatea creată de tine, o nouă piață care poate nu este nevoie de ea, dar prin care tu poți să construiești o nevoie.

Mi-a plăcut modul în care fiecare autor oferă un exemplu clar prin care tu poți să înțelegi cum să faci asta, cel mai des exemplu pe care l-am întâlnit în carte a fost „Cirque du Soleil”, compania care a revoluționat arta circului și care a creat un ocean albastru în această zonă.

Această carte este pentru tine dacă vrei să aduci un nou produs sau serviciu pe piață, dacă te-ai săturat să rămâi într-o competiție continuă, dacă  vrei să educi grupul tău de clienți, sau dacă vrei să ajungi un om de marketing de top care să revoluționeze sistemul companiei pe care o reprezinți.

„Strategia oceanului albastru argumentează că o concurență pe viață și pe moarte nu duce decât la un ocean roșu însângerat, în care rivalii se luptă pentru un profit în scădere.”

Titlu: Strategia Oceanului Albastru
Autor: W. Chan Kim
,
Renee Mauborgne
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1180 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate