Recenzie „Strategia oceanului albastru” de W. Chan Kim și Renee Mauborgne

by | Nov 6, 2018 | Afaceri și Economie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STRATEGIA OCEANULUI ALBASTRU PE www.cartepedia.ro

„Strategia oceanului albastru” de W. Chan Kim și Renee Mauborgne poate să devină arma supremă pentru fiecare om de marketing. În timp ce majoritatea se concentrează pe concurență tu poți învăța să faci diferența.

O carte care te îndrumă și te inspiră să construiești o nouă piață, un ocean albastru. Să educi piața prin serviciul sau produsul tău.

„Valoarea neexploatată este ascunsă, adesea , în produsele și serviciile complementare…”

În rolul omului de marketing pot să spun că această carte m-a ajutat să realizez că blocajul nu este competiția, ci idee că nu putem să vedem câmpul care  nu a fost cucerit.

O să întâlnești în carte o paralelă între OCEANUL ROȘU și OCEANUL ALBASTRU, cel roșu reprezintă piața saturată plină de competiție și lupte pentru supraviețuire, iar cel albastru este oportunitatea creată de tine, o nouă piață care poate nu este nevoie de ea, dar prin care tu poți să construiești o nevoie.

Mi-a plăcut modul în care fiecare autor oferă un exemplu clar prin care tu poți să înțelegi cum să faci asta, cel mai des exemplu pe care l-am întâlnit în carte a fost „Cirque du Soleil”, compania care a revoluționat arta circului și care a creat un ocean albastru în această zonă.

Această carte este pentru tine dacă vrei să aduci un nou produs sau serviciu pe piață, dacă te-ai săturat să rămâi într-o competiție continuă, dacă  vrei să educi grupul tău de clienți, sau dacă vrei să ajungi un om de marketing de top care să revoluționeze sistemul companiei pe care o reprezinți.

„Strategia oceanului albastru argumentează că o concurență pe viață și pe moarte nu duce decât la un ocean roșu însângerat, în care rivalii se luptă pentru un profit în scădere.”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STRATEGIA OCEANULUI ALBASTRU PE www.cartepedia.ro

Titlu: Strategia Oceanului Albastru
Autor: W. Chan Kim
,
Renee Mauborgne
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1347 zile și a scris până acum 686 articole. Se află pe poziția 1 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments