Recenzie „Strategia oceanului albastru” de W. Chan Kim și Renee Mauborgne

by | Nov 6, 2018 | Afaceri și Economie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STRATEGIA OCEANULUI ALBASTRU CU REDUCERE PE www.cartepedia.ro

„Strategia oceanului albastru” de W. Chan Kim și Renee Mauborgne poate să devină arma supremă pentru fiecare om de marketing. În timp ce majoritatea se concentrează pe concurență tu poți învăța să faci diferența.

O carte care te îndrumă și te inspiră să construiești o nouă piață, un ocean albastru. Să educi piața prin serviciul sau produsul tău.

„Valoarea neexploatată este ascunsă, adesea , în produsele și serviciile complementare…”

În rolul omului de marketing pot să spun că această carte m-a ajutat să realizez că blocajul nu este competiția, ci idee că nu putem să vedem câmpul care  nu a fost cucerit.

O să întâlnești în carte o paralelă între OCEANUL ROȘU și OCEANUL ALBASTRU, cel roșu reprezintă piața saturată plină de competiție și lupte pentru supraviețuire, iar cel albastru este oportunitatea creată de tine, o nouă piață care poate nu este nevoie de ea, dar prin care tu poți să construiești o nevoie.

Mi-a plăcut modul în care fiecare autor oferă un exemplu clar prin care tu poți să înțelegi cum să faci asta, cel mai des exemplu pe care l-am întâlnit în carte a fost „Cirque du Soleil”, compania care a revoluționat arta circului și care a creat un ocean albastru în această zonă.

Această carte este pentru tine dacă vrei să aduci un nou produs sau serviciu pe piață, dacă te-ai săturat să rămâi într-o competiție continuă, dacă  vrei să educi grupul tău de clienți, sau dacă vrei să ajungi un om de marketing de top care să revoluționeze sistemul companiei pe care o reprezinți.

„Strategia oceanului albastru argumentează că o concurență pe viață și pe moarte nu duce decât la un ocean roșu însângerat, în care rivalii se luptă pentru un profit în scădere.”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STRATEGIA OCEANULUI ALBASTRU CU REDUCERE PE www.cartepedia.ro

Titlu: Strategia Oceanului Albastru
Autor: W. Chan Kim
,
Renee Mauborgne
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 6.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1269 zile și a scris până acum 644 articole. Se află pe poziția 1 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments