Recenzie ”Surorile Spring” de Anna Todd

by | Jun 30, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SURORILE SPRING ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Surorile Spring

Titlu-original: The Spring Girls

Autor: Anna Todd

Editura: Trei

An apariție: 2019

Număr pagini: 448

Despre autor

Anna Todd este autoarea seriei After, seria cea mai citită de pe Wattpad și nu numai. Ediția tipărită a apărut în 2014 și s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, ocupând primul loc în topul vânzărilor din Italia, Spania, Franța și Germania. Astfel, Anna Todd s-a făcut cunoscută în toată lumea, iar Editura Trei a publicat atât toată seria After, dar și Surorile Spring, Nimic mai mult, Nimic mai puțin.

Surorile Spring

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anna Todd

M-a captivat încă din primele momente coperta cărții, culorile între care se ascunde povestea de viață a surorilor Spring. De asemenea, dedicația autoarei din primele file ale operei care se adresează tuturor domnișoarelor, te duce cu gândul la o poveste despre maturitate, la lecțiile primite de la viață: ²Pentru toate ”femeile în devenire” care încearcă să-și dea seama ce înseamnă să fii femeie; sunt alături de voi, ca multe alte surori ale voastre.²

Acțiunea este plasată într-o bază militară din New Orleans, unde patru surori Meg, Jo, Beth și Amy se străduiesc să-și croieze un drum în viață, separate de tatăl care este plecat în Irak și de mama lor care le ascunde multe secrete.

În primul capitol, prin intermediul lui Meredith, mama lor, aflăm câte ceva despre fiecare. De aici, povestea se ramifică, iar romanul este scris din perspectiva lui Meg, Amy și Beth, Amy fiind cu ochii pe surorile sale și învățând din experiențele sale.

Meg, sora cea mare, dorește să devină soție de ofițer și să intre în societatea militară la fel ca multe femei pe care ea le admiră, dacă pasiunea și reputația ei nu o vor împiedica. Beth este cea care duce greul familiei, se teme să părăsească casa și să-și afle adevărata identitate. Tot ce își dorește Jo este să plece, să ajungă la New York, să-și facă o carieră în jurnalism care să o ajute să schimbă lumea. Amy, cea mai mică, își urmărește surorile și învață de la ele lecțiile de viață. Toate luptă cu viața, cu ceea ce simte, cu vestea că tatăl lor este rănit, cu adaptarea la situații neprevăzute. Anna explorează o mulțime de probleme cu care se confruntă adolescenții astăzi, inclusiv internetul și sextingul.

Această carte a avut foarte multe citate care mi-au ajuns la inimă:

  • ”Pentru toate ”femeile în devenire” care încearcă să-și dea seama ce înseamnă să fii femeie; sunt alături de voi, ca multe alte surori ale voastre.”
  • ”Nu voiam să discut cu fetele mele chestiuni de adulți. Voiam să-și păstreze inocența cât de mult posibil, dar să fie conștiente în același timp.”
  • ”Uneori aveam senzația că suntem o forță a naturii. În clipa aceea, eram un vânt puternic care își aduna puterile să distrugă orașul.”

Cum vor ajunge cele patru surori? Asta veți putea afla doar dacă veți citi cartea. 🙂

 În concluzie, ”Surorile Spring” este o lectură ușoară, o carte ce o poți citi într-o zi relaxantă de vară pe plajă sau acasă plină de personaje misterioase ce încearcă să-și construiască un drum în viață exact așa cum visează. Dacă doriți să citiți ceva scurt și ușor când nu aveți ce citi sau nu stiți ce să citiți, consider că asta ar fi o carte care să va ajute în asemenea situații.

🔥 CARTEA SURORILE SPRING ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Surorile Spring
Autor: Anna Todd
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments