Recenzie ”Surorile Spring” de Anna Todd

de | iun. 30, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Titlu: Surorile Spring

Titlu-original: The Spring Girls

Autor: Anna Todd

Editura: Trei

An apariție: 2019

Număr pagini: 448

Despre autor

Anna Todd este autoarea seriei After, seria cea mai citită de pe Wattpad și nu numai. Ediția tipărită a apărut în 2014 și s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, ocupând primul loc în topul vânzărilor din Italia, Spania, Franța și Germania. Astfel, Anna Todd s-a făcut cunoscută în toată lumea, iar Editura Trei a publicat atât toată seria After, dar și Surorile Spring, Nimic mai mult, Nimic mai puțin.

Surorile Spring

M-a captivat încă din primele momente coperta cărții, culorile între care se ascunde povestea de viață a surorilor Spring. De asemenea, dedicația autoarei din primele file ale operei care se adresează tuturor domnișoarelor, te duce cu gândul la o poveste despre maturitate, la lecțiile primite de la viață: ²Pentru toate ”femeile în devenire” care încearcă să-și dea seama ce înseamnă să fii femeie; sunt alături de voi, ca multe alte surori ale voastre.²

Acțiunea este plasată într-o bază militară din New Orleans, unde patru surori Meg, Jo, Beth și Amy se străduiesc să-și croieze un drum în viață, separate de tatăl care este plecat în Irak și de mama lor care le ascunde multe secrete.

În primul capitol, prin intermediul lui Meredith, mama lor, aflăm câte ceva despre fiecare. De aici, povestea se ramifică, iar romanul este scris din perspectiva lui Meg, Amy și Beth, Amy fiind cu ochii pe surorile sale și învățând din experiențele sale.

Meg, sora cea mare, dorește să devină soție de ofițer și să intre în societatea militară la fel ca multe femei pe care ea le admiră, dacă pasiunea și reputația ei nu o vor împiedica. Beth este cea care duce greul familiei, se teme să părăsească casa și să-și afle adevărata identitate. Tot ce își dorește Jo este să plece, să ajungă la New York, să-și facă o carieră în jurnalism care să o ajute să schimbă lumea. Amy, cea mai mică, își urmărește surorile și învață de la ele lecțiile de viață. Toate luptă cu viața, cu ceea ce simte, cu vestea că tatăl lor este rănit, cu adaptarea la situații neprevăzute. Anna explorează o mulțime de probleme cu care se confruntă adolescenții astăzi, inclusiv internetul și sextingul.

Această carte a avut foarte multe citate care mi-au ajuns la inimă:

  • ”Pentru toate ”femeile în devenire” care încearcă să-și dea seama ce înseamnă să fii femeie; sunt alături de voi, ca multe alte surori ale voastre.”
  • ”Nu voiam să discut cu fetele mele chestiuni de adulți. Voiam să-și păstreze inocența cât de mult posibil, dar să fie conștiente în același timp.”
  • ”Uneori aveam senzația că suntem o forță a naturii. În clipa aceea, eram un vânt puternic care își aduna puterile să distrugă orașul.”

Cum vor ajunge cele patru surori? Asta veți putea afla doar dacă veți citi cartea. 🙂

 În concluzie, ”Surorile Spring” este o lectură ușoară, o carte ce o poți citi într-o zi relaxantă de vară pe plajă sau acasă plină de personaje misterioase ce încearcă să-și construiască un drum în viață exact așa cum visează. Dacă doriți să citiți ceva scurt și ușor când nu aveți ce citi sau nu stiți ce să citiți, consider că asta ar fi o carte care să va ajute în asemenea situații.

Titlu: SURORILE SPRING
Autor: Anna Todd
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 1127

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase a fost redactor Booknation.ro și a scris 75 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments