Recenzie Tu conduci afacerea, n-o lăsa pe ea să te conducă de Clay Mathile

de | apr. 3, 2015 | Afaceri și Economie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TU CONDUCI AFACEREA N-O LĂSA PE EA SĂ TE CONDUCĂ ARE REDUCERE PE:

Tu conduci afacerea, n-o lăsa pe ea să te conducă de Clay Mathile

N-am fost niciodată un om priceput la afaceri. Deşi idei de a face bani am avut, cred că n-am avut succes pentru că nu prea am ştiut cum să le pun în practică. Îmi amintesc de primul şi singurul meu antreprenoriat, pe care l-am început alături de alţi doi prieteni. Am început să vindem CD-uri cu muzică, cît am fost toţi trei, ne mergea bine. Apoi fiecare a apucat-o pe calea lui, unul dintre ei şi-a dezvoltat afacerea care mai activează şi acum, un altul a ridicat de asemenea un business, l-a extins, a mai deschis şi altele, dar într-un final criza l-a pus la pămînt, iar eu, de fapt eu am fost primul care a renunţat, acum mai bine de 15 ani. Reuşisem să încheg o echipă, ne pricepeam la vînzări, dar nu ştiam cum să ne dezvoltăm, cum să creştem. Şi pentru că tot ce nu înaintează e supus pieirii, echipa s-a dizolvat, iar afacerea mea odată cu ea.

Altceva ar fi fost poate dacă mi-ar fi încăput pe mînă o carte, tocmai cea despre care vă vorbesc acum, Tu conduci afacerea, n-o lăsa pe ea să te conducă, de Clay Mathile, apărută de curând la editura ACT şi Politon, pentru prima oară tradusă în Limba Română. Cartea asta, pentru mine, este ca o mică Biblie a întreprinzătorului. Este un ghid esenţial care se adresează acelora ca mine, care vor să-şi dezvolte afacerea, sau ca prietenul meu care a dat faliment, dar cred că şi celui de-al treilea prieten de-al meu, cel care încă are o afacere şi îi merge i-ar fi fost de folos, pentru că sigur, l-ar fi ajutat să progreseze şi mai repede, şi mai mult.

Cu alte cuvinte, cartea aceasta se adresează tuturor acelora care sunt în afaceri, pentru a realiza o planificare eficientă, astfel încît afacerea să se dezvolte şi să devină tot mai profitabilă, transformînd visul fiecărui antreprenor în realitate. Este în fond un ghid, un îndrumar, scris de un autor, Clay Mathile, care nu este un profesor de la ASE care stă într-un apartament cu 2 camere şi conduce o Dacia. Clay Mathile vorbeşte din experienţa sa ca antreprenor, investitor şi filantrop american, el devenind foarte cunoscut în lumea business-ului pentru creșterea vînzărilor companiei Iams la 1 miliard de dolari, înainte de a o vinde celor de la Procter & Gamble, împărţind apoi o mare parte din acţiuni cu 2000 de angajaţi.

Clay Mathile este un om de afaceri ce crede în puterea managementului profesionist. În urma unei dezvoltări uimitoare, în 1993, Clay Mathile a vîndut Iams companiei Procter&Gamble pentru suma de 2,3 miliarde de dolari, în 1993 – aceasta fiind, la acea vreme, cea mai mare tranzacţie exclusiv cash din istoria Procter&Gamble. În prezent, el se ocupă de Aileron, o organizaţie non-profit care ajută afacerile private să aibă succes, să fie profitabile şi să dureze în timp. Acum înţelegeţi că autorul acestei cărţi nu vă vinde gogoşi.

Nu regret că n-am devenit atunci un om de afaceri, dar cu siguranţă dacă aş fi citit atunci cartea lui Mathile, alta ar fi fost viaţa mea. Acest ghid e bazat pe metoda simplă DOC – Direcţie, Operare, Control – care te învaţă cum să te comporţi cu angajaţii tăi şi cum să îi motivezi pentru a fi mai productivi. O companie în care fiecare ştie ce are de făcut şi are acces la informaţii este o companie de succes. Prin urmare, aplică regulile managementul profesionist şi implică-i pe toţi în atingerea obiectivelor pe termen scurt şi lung.

Te întrebi cum să devii un conducător mai bun şi mai eficient? Clay Mathile are răspunsul. Urmează-i sfaturile, pune în aplicare metodele învăţate, apoi urmăreşte rezultatele. O să fii uimit să afli că soluţia este la tine, iar schimbarea majoră ce trebuie făcută este în legătură cu atitudinea ta.  Deşi n-am fost niciodată atras de cărţile motivaţionale sau de self-help, iată că acum am descoperit ceva pe care ar fi fost bine să-l fi descoperit cu 15 ani în urmă: cum să îţi dezvolţi o afacere de succes care să îţi aducă mai multe satisfacţii, atât financiare, cât şi morale. Dacă aţi înţeles de ce am eşuat eu, atunci nu mai staţi să vă gîndiţi de două ori. Citiţi cartea!

Recenzie trimisă de Leonard Ancuţa.

Ți-a plăcut recenzia cărții TU CONDUCI AFACEREA N-O LĂSA PE EA SĂ TE CONDUCĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Clay Mathile

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TU CONDUCI AFACEREA N-O LĂSA PE EA SĂ TE CONDUCĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Tu Conduci Afacerea N-o Lăsa Pe Ea Să Te Conducă
Autor: Clay Mathile
An apariție : 2015
Editura: ACT șI POLITON
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1784

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2884 zile și a scris până acum 567 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments