Seria ”Twilight” se încheie cu volumul trei ”Zori de zi”.
Personal, acest volum a fost unul plin de intrigi, în care personajele au fost bine ancorate în prezent, stabile, iar sfârșitul a fost unul imprevizibil. Nimic nu este mai frumos decât a fi martorul unei iubiri statornice în orice împrejurare, acolo unde răul pălește în fața binelui și unde adevăratele caractere rămân în picioare.
Bella dorește cu ardoare să fie transformată în vampir, dar vrea să aibă parte atât de sufletul lui Edward, cât și de trupul său. Dorințele îi mistuie gândurile și o fac vulnerabilă în fața adolescentului.
Ne este prezentată nunta celor doi, în care prietenii apropiați sunt alături de ei, dar Bella este încă măcinată de gândul că Jacob nu este lângă ea într-o zi atât de importantă. Vârcolacul nu poate să stea departe de cea pe care o iubește și apare în casa vampirilor. Sperând că tânăra trece doar printr-un moment de inconștiență, se agață de fiecare speranță și continuă să creadă într-o posibilă relație.
Atunci când acesta află că vor pleca în luna de miere și deduce evenimentele ce vor avea lor, se sperie, devine furios, apoi temător. Vrea să o facă pe Bella să conștientizeze pericolul, dar hotărârile ei sunt luate și nu pot fi schimbate.
Două persoane, un pat și o dorință venită din adâncul sufletului sunt suficiente pentru a da naștere unei viitoare ființe jumătate om – jumătate vampir.
Surprindere, frică, protecție sunt cele trei stări prin care Bella trece, dar face tot posibilul pentru a avea grijă de copilul care crește într-un ritm alert în pântecul său.
Adolescenta devine slăbită, puterile îi secătuiesc, iar corpul îi cedează. Ca și soluție salvatoare, dr. Cullen poate interveni, făcându-i o operație și scăpând-o de ”monstrul” care o ”usucă” pe zi ce trece.
Hotărâtă să aducă pe lume această ființă, se încăpățânează și continuă să lupte pentru ea.
Ce se va întâmpla cu adolescenta și unde vor duce acțiunile ei? Va scăpa cu viață sau se va sacrifica pentru propriul copil?

Titlu: Zori De Zi
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2009
Editura: Rao
Nr. Pagini: 768
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 483 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra