goodie halloween booknation.ro

Toamna şi-a intrat în drepturi şi simţiţi pe pielea voastră că nopţile sunt mai lungi decât v-aţi dori? Că din întuneric vă privesc ochi de dovleac, gata să vă sperie cu rânjetul lor inconfundabil?

Afară vremea pare din ce în ce mai agresivă cu voi, iar vântul vă şopteşte în urechi că…vine HALLOWEENUL? Ei bine, atunci cred că ştiţi că este timpul pentru acele cărţi care vă vor face să verificaţi de două ori dacă aţi încuiat uşa de la intrare şi să vă doriţi totuşi să dormiţi o perioadă cu lumina aprinsă!

Am pregătit mai jos special pentru voi, fanii acestui gen, un top de 10 cărţi horror care vă vor rămâne întipărite în minte pentru mult timp de  acum încolo.

10.  Ghost stories of an Antiquary – M.R. James

carti horor

Dacă vă doriţi o carte plină de detalii macabre, pe care să nu le uitaţi prea curând, atunci ar trebui să ştiţi că M.R. James este considerat un must read printre cititorii genului horror!

🔥 Ghost stories of an Antiquary - M.R. James are reducere pe:

9. Trebuie să vorbim despre Kevin – Lionel Shriver

carti horror

Cum este când coşmarul unei mame devine realitate? Şi anume că fiul ei este un monstru şi că este mai mult decât posibil ca şi ea să fi devenit unul? Totul este posibil!

🔥 Trebuie să vorbim despre Kevin - Lionel Shriver are reducere pe:

8. Femeia în negru – Susan Hill

carti horror

Vreţi ceva clasic? Poate o poveste cu fantome cât mai gotică? Aţi dori pe lângă aceasta mister şi poate un orăşel britanic unde copiii mor pe capete? Atunci aţi nimerit!

🔥 Femeia în negru - Susan Hill are reducere pe:

7. Tăcerea mieilor – Thomas Harris

carti horror

Aparent, filmul eclipsează cartea ca popularitate. Hai totuşi să vă spun ceva: cartea este şi mai şi!

🔥 Tăcerea mieilor - Thomas Harris are reducere pe:

6. IT – Stephen King

carti horror

„IT” este despre anii 50 în America. Protagoniştii sunt se încadrează în stereotipurile clasice: tocilarul, băiatul gras, copilul bolnăvicios, fata şamd. Stephen King va reuşi să se joace cu minţile voastre în acelaşi mod bolnav în care a făcut-o şi cu personajele – folosindu-se de IT-ul lor/nostru cel de toate zilele. Şi spuneţi-mi, cine nu a auzit de un clown malefic gata să omoare cu zâmbetul pe buze? Dacă aveţi curajul şi curiozitatea de a-i afla originile, aceasta este cartea potrivită!

🔥 IT - Stephen King are reducere pe:

5.  Fata de alături – Jack Ketchum

carti horror

Stephen King l-a numit cândva pe Jack Ketchum „cel mai înfricoşător tip din America”. Şi pe bună dreptate – această carte este pur şi simplu terifiantă şi vă va face să păşiţi temători pe lângă orice casă unde este prea…linişte. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla cu fata din casa de alături!

🔥 Fata de alături - Jack Ketchum are reducere pe:

4. Exorcistul – William Peter Blatty

carti horror

Probabil că aţi văzut filmul, aşa este? Ei bine, cartea este de o sută de ori mai înfricoşătoare! Gândiţi-vă bine la asta!

🔥 Exorcistul - William Peter Blatty are reducere pe:

3. Dracula – Bram Stoker

carti horror

Poate că sunteţi deja la curent cu toţi vampirii de până acum, fie ei mai clasici sau mai moderni. Însă, vă spun de pe acum că acesta este unul autentic, care dă dovadă de mult potenţial când vine vorba dea vă ţine treji noaptea.

🔥 Dracula - Bram Stoker are reducere pe:

2. The Amityville Horror, A true story- Jay Anson

carti horror

Tipica poveste horror despre paranormal, de această dată mult mai înspăimântătoare decât de obicei datorită faptului că tot ceea ce se spune este adevărat! (sau cel puţin aşa se zvoneşte). Ca să credeţi însă că povestea este pe bune, ar trebui mai întâi să o citiţi- şi pun pariu că nu aveţi curaj să o faceţi până la capăt!

🔥 The Amityville Horror, A true story- Jay Anson are reducere pe:

1. American Psycho – Bret Easton Ellis

carti horror

Dintre toate cărţile genului horror, se zvoneşte că povestea acesteia este atât de copleşitoare şi atât de deranjantă, încât în unele ţări cartea se vinde doar pe ascuns. Ceea ce este însă cel mai înspăimântor la acestă carte, nu sunt temele abordate (violenţa şi sexul în formă brută), ci faptul că lucrurile oribile care se află în mintea personajului Patrick Bateman, se pot afla în mintea oricărei persoane din jurul nostru fără ca noi să ne putem da seama.

🔥 American Psycho - Bret Easton Ellis are reducere pe:

Prin urmare, acest top 10 al celor mai horror cărți vă va ține cu siguranță în spiritul Halloweenului. Voi ce alte cărți de groază aveți pe listă?

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022