goodie halloween goodread.roToamna şi-a intrat în drepturi şi simţiţi pe pielea voastră că nopţile sunt mai lungi decât v-aţi dori? Că din întuneric vă privesc ochi de dovleac, gata să vă sperie cu rânjetul lor inconfundabil?

Afară vremea pare din ce în ce mai agresivă cu voi, iar vântul vă şopteşte în urechi că…vine HALLOWEENUL? Ei bine, atunci cred că ştiţi că este timpul pentru acele cărţi care vă vor face să verificaţi de două ori dacă aţi încuiat uşa de la intrare şi să vă doriţi totuşi să dormiţi o perioadă cu lumina aprinsă!

Am pregătit mai jos special pentru voi, fanii acestui gen, un top de 10 cărţi horror care vă vor rămâne întipărite în minte pentru mult timp de  acum încolo.

carti horor

10.  Ghost stories of an Antiquary – M.R. James

Dacă vă doriţi o carte plină de detalii macabre, pe care să nu le uitaţi prea curând, atunci ar trebui să ştiţi că M.R. James este considerat un must read printre cititorii genului horror!


carti horror

9. Trebuie să vorbim despre Kevin – Lionel Shriver

Cum este când coşmarul unei mame devine realitate? Şi anume că fiul ei este un monstru şi că este mai mult decât posibil ca şi ea să fi devenit unul? Totul este posibil!

mai multe detalii aici


carti horror

8. Femeia în negru – Susan Hill

Vreţi ceva clasic? Poate o poveste cu fantome cât mai gotică? Aţi dori pe lângă aceasta mister şi poate un orăşel britanic unde copiii mor pe capete? Atunci aţi nimerit!

mai multe detalii aici


carti horror

7. Tăcerea mieilor – Thomas Harris

Aparent, filmul eclipsează cartea ca popularitate. Hai totuşi să vă spun ceva: cartea este şi mai şi!

mai multe detalii aici


carti horror

6. IT – Stephen King

„IT” este despre anii 50 în America. Protagoniştii sunt se încadrează în stereotipurile clasice: tocilarul, băiatul gras, copilul bolnăvicios, fata şamd. Stephen King va reuşi să se joace cu minţile voastre în acelaşi mod bolnav în care a făcut-o şi cu personajele – folosindu-se de IT-ul lor/nostru cel de toate zilele. Şi spuneţi-mi, cine nu a auzit de un clown malefic gata să omoare cu zâmbetul pe buze? Dacă aveţi curajul şi curiozitatea de a-i afla originile, aceasta este cartea potrivită!

mai multe detalii aici


carti horror

5.  Fata de alături – Jack Ketchum

Stephen King l-a numit cândva pe Jack Ketchum „cel mai înfricoşător tip din America”. Şi pe bună dreptate – această carte este pur şi simplu terifiantă şi vă va face să păşiţi temători pe lângă orice casă unde este prea…linişte. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla cu fata din casa de alături!


carti horror

4. Exorcistul – William Peter Blatty

Probabil că aţi văzut filmul, aşa este? Ei bine, cartea este de o sută de ori mai înfricoşătoare! Gândiţi-vă bine la asta!

mai multe detalii aici


carti horror

3. Dracula – Bram Stoker

Poate că sunteţi deja la curent cu toţi vampirii de până acum, fie ei mai clasici sau mai moderni. Însă, vă spun de pe acum că acesta este unul autentic, care dă dovadă de mult potenţial când vine vorba dea vă ţine treji noaptea.

mai multe detalii aici


carti horror

2. The Amityville Horror, A true story- Jay Anson

Tipica poveste horror despre paranormal, de această dată mult mai înspăimântătoare decât de obicei datorită faptului că tot ceea ce se spune este adevărat! (sau cel puţin aşa se zvoneşte). Ca să credeţi însă că povestea este pe bune, ar trebui mai întâi să o citiţi- şi pun pariu că nu aveţi curaj să o faceţi până la capăt!

mai multe detalii aici


carti horror

1. American Psycho – Bret Easton Ellis

Dintre toate cărţile genului horror, se zvoneşte că povestea acesteia este atât de copleşitoare şi atât de deranjantă, încât în unele ţări cartea se vinde doar pe ascuns. Ceea ce este însă cel mai înspăimântor la acestă carte, nu sunt temele abordate (violenţa şi sexul în formă brută), ci faptul că lucrurile oribile care se află în mintea personajului Patrick Bateman, se pot afla în mintea oricărei persoane din jurul nostru fără ca noi să ne putem da seama.

mai multe detalii aici


Prin urmare, acest top 10 al celor mai horror cărți vă va ține cu siguranță în spiritul Halloweenului. Voi ce alte cărți de groază aveți pe listă?