Recenzie „Copiii abandonaţi ai României”

Titlu: Copiii Abandonaţi Ai României
Autor: Charles A. Nelson, Nathan A. Fox, Charles Zeanah
An apariție : 2014
Editura: Trei
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Booknation.ro
Publicată la 20.10.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA COPIII ABANDONAŢI AI ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

copiii-abandonati-ai-romaniei-privatiune-dezvoltare-cerebrala_1_fullsizeCartea „Copiii abandonaţi ai României”  reprezintă succesul unei munci de cercetare, de peste un deceniu, asupra copiilor instituţionalizaţi din România.

Odată cu căderea regimului ceauşist din 1989 au rămas neglijaţi aproximativ 170.000 de copii din 700 de orfelinate supraaglomerate, pauperizate şi cu personal insuficient. Acestă tristă realitate a fost percepută de celebrul specialist în dezvoltarea minorilor, Charles A. Nelson. Împreună cu echipa sa de cercetători emeriţi şi-a propus să studieze pe termen lung comportamentul acestor copii instituţionalizaţi.

La studiu au participat 136 de orfani, cu vârste între 6 şi 31 luni, pe care i-au distribuit aleatoriu în familiile sociale iar o parte rămânând în instituţiile de ocrotire. De menţionat este faptul că insalubritatea şi condiţiile înfiorătoare care existau în orfelinatele din România înainte de 1989 şi putin după şi-a pus inconştient amprenta asupra copiilor.

Deşi micuţii au fost mutaţi în locuri individuale, copiii care şi-au petrecut primii doi ani de viaţă într-un orfelinat prezintă „deficiențe profunde” în interacțiunea cu alți copii, chiar și la vârsta de opt ani.

Cartea de faţă reprezintă atât o contribuţie ştiinţifică remarcabilă în domeniul psihologiei şi neuroştiinţei dezvoltării, cât şi un îndemn energic la adresa autorităţilor autohtone în a îmbunătăţi soarta copiilor instituţionalizaţi.

Recenzie trimisă de cititoarea noastră Diana Filip.

🔥 CARTEA COPIII ABANDONAŢI AI ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.