Recenzie „Copiii abandonaţi ai României”

by | Oct 20, 2015 | Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA COPIII ABANDONAŢI AI ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

copiii-abandonati-ai-romaniei-privatiune-dezvoltare-cerebrala_1_fullsizeCartea „Copiii abandonaţi ai României”  reprezintă succesul unei munci de cercetare, de peste un deceniu, asupra copiilor instituţionalizaţi din România.

Odată cu căderea regimului ceauşist din 1989 au rămas neglijaţi aproximativ 170.000 de copii din 700 de orfelinate supraaglomerate, pauperizate şi cu personal insuficient. Acestă tristă realitate a fost percepută de celebrul specialist în dezvoltarea minorilor, Charles A. Nelson. Împreună cu echipa sa de cercetători emeriţi şi-a propus să studieze pe termen lung comportamentul acestor copii instituţionalizaţi.

La studiu au participat 136 de orfani, cu vârste între 6 şi 31 luni, pe care i-au distribuit aleatoriu în familiile sociale iar o parte rămânând în instituţiile de ocrotire. De menţionat este faptul că insalubritatea şi condiţiile înfiorătoare care existau în orfelinatele din România înainte de 1989 şi putin după şi-a pus inconştient amprenta asupra copiilor.

Deşi micuţii au fost mutaţi în locuri individuale, copiii care şi-au petrecut primii doi ani de viaţă într-un orfelinat prezintă „deficiențe profunde” în interacțiunea cu alți copii, chiar și la vârsta de opt ani.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Charles A. Nelson, Nathan A. Fox, Charles Zeanah

Cartea de faţă reprezintă atât o contribuţie ştiinţifică remarcabilă în domeniul psihologiei şi neuroştiinţei dezvoltării, cât şi un îndemn energic la adresa autorităţilor autohtone în a îmbunătăţi soarta copiilor instituţionalizaţi.

Recenzie trimisă de cititoarea noastră Diana Filip.

🔥 CARTEA COPIII ABANDONAŢI AI ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Copiii Abandonaţi Ai României
Autor: Charles A. Nelson, Nathan A. Fox, Charles Zeanah
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2238 zile și a scris până acum 405 articole. Se află pe poziția 3 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments