Recenzie ”Istoria Catalunyei” de Jaume Sobrequés i Callicó

de | oct. 29, 2020 | Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ISTORIA CATALUNYEI ARE REDUCERE PE:

Că istoricul, slujind, atât cât îi stă în puteri, adevărul, este dator și țării sale, este ceva ce mi-am asumat din ziua în care am publicat primele studii asupra trecutului catalan. Jaume Sobrequés i Callicó

Am descoperit informații despre cultura catalană, pentru prima dată, prin cărțile publicate la Editura Meronia. Mi-au plăcut atât de mult poveștile pe care le cuprindeau cărțile Firul de argint, Republica Invizibilă, sau Insula Flaubert, încât am vrut să aflu cât mai multe noi informații despre această cultură. Lăsând la o parte faptul că sunt absolut fascinată de Barcelona. 😊

Dorința mi-a fost îndeplinită în momentul în care am început să lecturez cartea „Istoria Catalunyei”, scrisă de Jaume Sobrequés i Callicó, un reputat istoric catalan, care s-a făcut remarcat prin pasiunea pe care a pus-o în prezentarea culturii catalane. Am descoperit astfel, că această carte este prima traducere în limba română a istoriei acestei culturi. Ceea ce reprezintă un câștig atât pentru catalani, cât și pentru noi, românii îndrăgostiți de frumoasa Barcelona. Și nu numai.

Cartea a mai fost tradusă în numeroase alte limbi de circulație internațională, precum engleza, franceza, spaniola, italiana, sau germana. Motivul acestor traduceri numeroase nu a fost legat de imagine sau vânzare, ci a fost acela de a oferi posibilitatea străinilor să afle totul despre istoria catalană dintr-o carte complexă și completă.

Dacă îți place recenzia cărții ISTORIA CATALUNYEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jaume Sobrequés i Callicó

De ce complexă? Pentru că autorul s-a focusat atât pe elementele din sfera politică, cât și pe cele din sfera socială și culturală. Astfel că, cititorul și-a putut forma o imagine clară a evoluției unei națiuni și a putut observa desfășurarea evenimentelor din Antichitate și până la tranziția și consolidarea democratică a Catalunyei.

Cartea este destinată, în special, domeniului educației naționale, însă poate fi lecturată și de persoanele pasionate de istoria internațională. Obiectivul principal este acela de a înțelege parcursul istoriei Catalunyei, modul în care această națiune s-a format și a rezistat în fața a trei dictaturi și, cel mai important, ce rol a avut în istoria europeană.

Pentru o mai bună înțelegere a informațiilor prezentate, autorul a inclus în această carte hărți grafice, un arbore genealogic al regilor catalani, dar și o scurtă cronologie a evenimentelor importante din istoria Catalunyei. Acest lucru ne ajută să înțelegem logica desfășurării evenimentelor.

În cazul în care sunteți interesați să aflați informații și despre viața autorului, veți găsi câteva detalii despre acesta în prefața cărții. Tot acolo, puteți descoperi și titlurile celorlalte publicații ale sale. Din păcate, acestea nu sunt traduse în limba română. Dar, cred că le puteți citi cu ușurință și în limba engleză, sau o altă limbă cu care sunteți familiarizați.

Informațiile pe care le veți regăsi în carte nu sunt o înșiruire de ani și de nume. Sunt prezentate sub forma unui roman, nu a unei enciclopedii. Tocmai acesta a fost motivul pentru care eu am lecturat cu plăcere această carte. Și cu exact aceași plăcere o voi recomanda mai departe. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ISTORIA CATALUNYEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Istoria Catalunyei
Autor: Jaume Sobrequés i Callicó
An apariție : 2019
Editura: MERONIA
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 261

Alte recenzii de la Jaume Sobrequés i Callicó:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 986 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 15 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments