Recenzie „Mara Dyer. Începutul” de Michelle Hodkin

de | aug. 15, 2017 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MARA DYER. ÎNCEPUTUL ARE REDUCERE PE:

În prim plan o avem pe Mara Dyer, o adolescentă în vârstă de 17 ani care trece printr-o experiență foarte urâtă.
Ea a fost implicată într-un accident îngrozitor din care doar ea a mai scăpat. Sau cel puțin așa știe.
Deși începe o viață nouă în Florida, amintirile o asaltează mereu pe Mara, provocându-i episoade psihotice.
Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a văzut vreodată, pare să fie îndrăgostit de ea.
Cât din adventurile Marei Dyer sunt vis și cât sunt adevăr?
E doar o adolescentă care suferă de sindrom post-traumatic sau există ceva mai misterios în spatele închipuirilor ei?

Mara Dyer este un personaj mai mult decât misterios. Este uneori sadică, dar asta din cauza numeroaselor întâmplări din trecutul ei. Mi s-a părut un personaj foarte interesant, nu întâlnim atât de des acest tip de personaje în cărțile YA.

Dar ce se întamplă când persoanele din viața ei află că are numeroase morți la activ?Mirare, durere, milă. Mara nu acceptă ca ceilalți să simtă asta pentru ea.
Amestecul straniu de nebunie și realitate îi dă cărții un aer întunecat, misterios.

Noah este băiatul la care visează aproape orice fată. Frumos, șarmant, inteligent, bogat dar îndurerat. Mama i-a murit din cauza unui accident la grădina zoologica, ea iubind animalele foarte mult.
Noah are de asemenea numeroase probleme în legătură cu sănătatea lui psihică. Dar asta nu îl oprește din a o iubi pe Mara.

Dacă îți place recenzia cărții MARA DYER. ÎNCEPUTUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Michelle Hodkin

Jamie este colegul și prietenul Marei. El o va ajuta foarte mult să treacă prin mutarea neașteptată, prin pierderea prietenilor ei dar o va ajuta și să se acomodeze la noua ei viață.

Mi-a plăcut foarte mult că Michelle Hodkin le-a dat puteri personajelor, a fost un detaliu care a făcut cartea și mai interesantă din punctul meu de vedere.

“Thinking something does not make it true. Wanting something does not make it real.”
― Michelle HodkinThe Unbecoming of Mara Dyer

Mara Dyer. Începutul a fost o carte minunată. Am adorat personajele, am adorat lumea creată de autoare și am adorat că a inclus și psihologia în această carte. Este o carte unică, frumoasă, dureroasă despre cum este să treci prin durerea pierderii persoanelor la care ții, prin sindromul post traumatic, etc. Dar este mai mult de atât. Este mai mult decât psihologie. Mara, Noah și Jamie sunt considerați nebuni, dar ei defapt nu sunt așa. Mai multe veți afla în volumele doi și trei, ele sunt cele care răspund la numeroasele întrebări puse pe parcursul primei cărți.

 “Asscrown,” I muttered under my breath as I headed to my next class. I wasn’t proud of swearing at a complete stranger, no. but he started it.
Noah matched my pace. „Don’t you mean ‘assclown’?” He looked amused.”No,” I said, louder this time. „I mean asscrown. The crown on top of the asshat that covers the asshole of the assclown. The very zenith in the hierarchy of asses,” I said, as though I was reading from a dictionary of modern profanity.

„I guess you nailed me then.”
― Michelle Hodkin, The Unbecoming of Mara Dyer

Aprofundând nu doar posibilitățile psihologice, ci și artificiile narative, Michelle Hodkin reușește să prezinte o poveste traumatizantă la prima vedere, dar frumoasă la o privire mai atentă.Viața și  trecutul Marei m-au lăsat în același timp profund impresionată dar și cu gura căscată. N-am mai citit în viața mea o carte atât de bună din punct de vedere psihologic dar și având în vedere că este o carte pentru adolescenți.
I-am acordat acestei cărți 5 stele din 5 și o recomand cu tot dragul.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MARA DYER. ÎNCEPUTUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MARA DYER. ÎNCEPUTUL
Autor: Michelle Hodkin
An apariție : 2016
Editura: TREI, YOUNG FICTION CONNECTION
Nr. Pagini: 458
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1228

Alte recenzii de la Michelle Hodkin:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Iuliana Enache este redactor Booknation.ro de 1946 zile și a scris până acum 15 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iuliana Enache aici. Iuliana Enache are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments