🔥 CARTEA MARA DYER. ÎNCEPUTUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În prim plan o avem pe Mara Dyer, o adolescentă în vârstă de 17 ani care trece printr-o experiență foarte urâtă.
Ea a fost implicată într-un accident îngrozitor din care doar ea a mai scăpat. Sau cel puțin așa știe.
Deși începe o viață nouă în Florida, amintirile o asaltează mereu pe Mara, provocându-i episoade psihotice.
Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a văzut vreodată, pare să fie îndrăgostit de ea.
Cât din adventurile Marei Dyer sunt vis și cât sunt adevăr?
E doar o adolescentă care suferă de sindrom post-traumatic sau există ceva mai misterios în spatele închipuirilor ei?

Mara Dyer este un personaj mai mult decât misterios. Este uneori sadică, dar asta din cauza numeroaselor întâmplări din trecutul ei. Mi s-a părut un personaj foarte interesant, nu întâlnim atât de des acest tip de personaje în cărțile YA.

Dar ce se întamplă când persoanele din viața ei află că are numeroase morți la activ?Mirare, durere, milă. Mara nu acceptă ca ceilalți să simtă asta pentru ea.
Amestecul straniu de nebunie și realitate îi dă cărții un aer întunecat, misterios.

Noah este băiatul la care visează aproape orice fată. Frumos, șarmant, inteligent, bogat dar îndurerat. Mama i-a murit din cauza unui accident la grădina zoologica, ea iubind animalele foarte mult.
Noah are de asemenea numeroase probleme în legătură cu sănătatea lui psihică. Dar asta nu îl oprește din a o iubi pe Mara.

Jamie este colegul și prietenul Marei. El o va ajuta foarte mult să treacă prin mutarea neașteptată, prin pierderea prietenilor ei dar o va ajuta și să se acomodeze la noua ei viață.

Mi-a plăcut foarte mult că Michelle Hodkin le-a dat puteri personajelor, a fost un detaliu care a făcut cartea și mai interesantă din punctul meu de vedere.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michelle Hodkin.

“Thinking something does not make it true. Wanting something does not make it real.”
― Michelle HodkinThe Unbecoming of Mara Dyer

Mara Dyer. Începutul a fost o carte minunată. Am adorat personajele, am adorat lumea creată de autoare și am adorat că a inclus și psihologia în această carte. Este o carte unică, frumoasă, dureroasă despre cum este să treci prin durerea pierderii persoanelor la care ții, prin sindromul post traumatic, etc. Dar este mai mult de atât. Este mai mult decât psihologie. Mara, Noah și Jamie sunt considerați nebuni, dar ei defapt nu sunt așa. Mai multe veți afla în volumele doi și trei, ele sunt cele care răspund la numeroasele întrebări puse pe parcursul primei cărți.

 “Asscrown,” I muttered under my breath as I headed to my next class. I wasn’t proud of swearing at a complete stranger, no. but he started it.
Noah matched my pace. “Don’t you mean ‘assclown’?” He looked amused.”No,” I said, louder this time. “I mean asscrown. The crown on top of the asshat that covers the asshole of the assclown. The very zenith in the hierarchy of asses,” I said, as though I was reading from a dictionary of modern profanity.

“I guess you nailed me then.”
― Michelle Hodkin, The Unbecoming of Mara Dyer

Aprofundând nu doar posibilitățile psihologice, ci și artificiile narative, Michelle Hodkin reușește să prezinte o poveste traumatizantă la prima vedere, dar frumoasă la o privire mai atentă.Viața și  trecutul Marei m-au lăsat în același timp profund impresionată dar și cu gura căscată. N-am mai citit în viața mea o carte atât de bună din punct de vedere psihologic dar și având în vedere că este o carte pentru adolescenți.
I-am acordat acestei cărți 5 stele din 5 și o recomand cu tot dragul.

🔥 CARTEA MARA DYER. ÎNCEPUTUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Mara Dyer. Începutul
Autor: Michelle Hodkin
An apariție : 2016
Editura: TREI, Young Fiction Connection
Nr. Pagini: 458
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Această carte m-a făcut să fiu interesată de psihologie și să îmi dau seama că asta vreau să fac, să devin psiholog. Mai mult de atât, cartea vă poate ajuta dacă treceți printr-o perioadă asemănătoare cu a personajelor. Deși ficțiunea acaparează cam toată povestea, vă veți putea regăsi în personajul Marei sau al lui Noah.

Aspecte Negative:

Aș vrea să vă spun mai multe despre asta, dar nu pot. V-aș da niște spoilere MAJORE. Tot ce pot să zic este că i-am urât pe foștii prieteni ai Marei, așa că este posibil să o faceți și voi.

Iuliana Enache
Autor: Iuliana Enache
❝ Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei. ❞
Redactor de 858 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iuliana Enache
Iuliana Enache mai scrie și pe https://captiveintheworldofbooks.wordpress.com/