Recenzie „Toate acele locuri minunate” de Jennifer Niven

de | oct. 18, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

toate acele locuri minunate recenzie carte jennifer niven copertaDe obicei, autorii integrează povești de toate tipurile între două coperți, dar Jennifer Niven nu s-a limitat la creionarea unui roman între aceste coperți, întrucât fiecare cuvânt al scriitoarei a reușit cu măiestrie să dezghețe și cel mai rece suflet.

Jennifer Niven e un John Green în varianta feminină, iar Toate acele locuri minunate reprezintă un roman în care tristețea se îmbină cu dragostea, iar cei doi protagoniști, Violet si Finch, se completează perfect.

You make me lovely, and it’s so lovely to be lovely to the one I love.…

Violet vrea să îşi trăiască viaţă la maximum. Vrea să termine liceul şi să îşi creeze o carieră ideală, visând cu ardoare la zilele bune ce vor veni. Finch, pe de altă parte, s-a săturat de viaţă şi ar vrea să coboare din acest autobuz dureros al vieţii.

Este cunoscut ca un ciudat, întrucât încalcă toate regulile. Treptat, cei doi se îndrăgostesc şi realizează că singurul remediu pentru această boală incurabilă -tristeţea- este iubirea.

Povestea de dragoste dintre cei doi m-a captivat încă de la început. Nu e deloc asemănătoare cu povestea de dragoste din Sub aceeaşi stea, întrucât Violet şi Finch nu sunt romantici şi sensibili. Idila lor este  conformă cu realitatea, între cei doi se creează o legătură mai mult decât spirituală, întrucât ei ajung să fie acelaşi om, separat în două trupuri.

Romanul este relatat atât din perspectiva lui Violet, cât şi din perspectiva lui Finch, ceea ce mi-a plăcut foarte mult, şi a conferit romanului o notă de suspans. Finch m-a cucerit încă de la primele pagini. Rebelul în persoană, nebunul şi iubitorul de adrenalină, el a reuşit să mă facă să plâng şi să suspin alături de el, ajungând să îl înţeleg în profunzime.

         You are all the colors in one, at full brightness.

Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven este clar romanul unei generaţii, o carte care te pune pe gânduri. Este o poveste emoționantă despre viaţă, moarte şi despre legătură dintre cele două: iubirea. Un roman must-read pentru toţi fanii genului Young Adult (şi nu numai).

Ți-a plăcut recenzia cărții TOATE ACELE LOCURI MINUNATE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Toate Acele Locuri Minunate
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2836

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2606 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments