Recenzie „Toate acele locuri minunate” de Jennifer Niven

by | Oct 18, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

toate acele locuri minunate recenzie carte jennifer niven copertaDe obicei, autorii integrează povești de toate tipurile între două coperți, dar Jennifer Niven nu s-a limitat la creionarea unui roman între aceste coperți, întrucât fiecare cuvânt al scriitoarei a reușit cu măiestrie să dezghețe și cel mai rece suflet.

Jennifer Niven e un John Green în varianta feminină, iar Toate acele locuri minunate reprezintă un roman în care tristețea se îmbină cu dragostea, iar cei doi protagoniști, Violet si Finch, se completează perfect.

You make me lovely, and it’s so lovely to be lovely to the one I love.…

Violet vrea să îşi trăiască viaţă la maximum. Vrea să termine liceul şi să îşi creeze o carieră ideală, visând cu ardoare la zilele bune ce vor veni. Finch, pe de altă parte, s-a săturat de viaţă şi ar vrea să coboare din acest autobuz dureros al vieţii.

Este cunoscut ca un ciudat, întrucât încalcă toate regulile. Treptat, cei doi se îndrăgostesc şi realizează că singurul remediu pentru această boală incurabilă -tristeţea- este iubirea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven

Povestea de dragoste dintre cei doi m-a captivat încă de la început. Nu e deloc asemănătoare cu povestea de dragoste din Sub aceeaşi stea, întrucât Violet şi Finch nu sunt romantici şi sensibili. Idila lor este  conformă cu realitatea, între cei doi se creează o legătură mai mult decât spirituală, întrucât ei ajung să fie acelaşi om, separat în două trupuri.

Romanul este relatat atât din perspectiva lui Violet, cât şi din perspectiva lui Finch, ceea ce mi-a plăcut foarte mult, şi a conferit romanului o notă de suspans. Finch m-a cucerit încă de la primele pagini. Rebelul în persoană, nebunul şi iubitorul de adrenalină, el a reuşit să mă facă să plâng şi să suspin alături de el, ajungând să îl înţeleg în profunzime.

         You are all the colors in one, at full brightness.

Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven este clar romanul unei generaţii, o carte care te pune pe gânduri. Este o poveste emoționantă despre viaţă, moarte şi despre legătură dintre cele două: iubirea. Un roman must-read pentru toţi fanii genului Young Adult (şi nu numai).

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Toate Acele Locuri Minunate
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Acțiunea este extrem de bine conturată, iar faptul că narațiunea e relatată din dublă perspectivă sporește cu mult expresivitatea textului.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut ca autoarea să caracterizeze mai bine și celelalte personaje, nu doar pe Violet și Finch.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1920 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments