Recenzie „Toate acele locuri minunate” de Jennifer Niven

by | Oct 18, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

toate acele locuri minunate recenzie carte jennifer niven copertaDe obicei, autorii integrează povești de toate tipurile între două coperți, dar Jennifer Niven nu s-a limitat la creionarea unui roman între aceste coperți, întrucât fiecare cuvânt al scriitoarei a reușit cu măiestrie să dezghețe și cel mai rece suflet.

Jennifer Niven e un John Green în varianta feminină, iar Toate acele locuri minunate reprezintă un roman în care tristețea se îmbină cu dragostea, iar cei doi protagoniști, Violet si Finch, se completează perfect.

You make me lovely, and it’s so lovely to be lovely to the one I love.…

Violet vrea să îşi trăiască viaţă la maximum. Vrea să termine liceul şi să îşi creeze o carieră ideală, visând cu ardoare la zilele bune ce vor veni. Finch, pe de altă parte, s-a săturat de viaţă şi ar vrea să coboare din acest autobuz dureros al vieţii.

Este cunoscut ca un ciudat, întrucât încalcă toate regulile. Treptat, cei doi se îndrăgostesc şi realizează că singurul remediu pentru această boală incurabilă -tristeţea- este iubirea.

Povestea de dragoste dintre cei doi m-a captivat încă de la început. Nu e deloc asemănătoare cu povestea de dragoste din Sub aceeaşi stea, întrucât Violet şi Finch nu sunt romantici şi sensibili. Idila lor este  conformă cu realitatea, între cei doi se creează o legătură mai mult decât spirituală, întrucât ei ajung să fie acelaşi om, separat în două trupuri.

Romanul este relatat atât din perspectiva lui Violet, cât şi din perspectiva lui Finch, ceea ce mi-a plăcut foarte mult, şi a conferit romanului o notă de suspans. Finch m-a cucerit încă de la primele pagini. Rebelul în persoană, nebunul şi iubitorul de adrenalină, el a reuşit să mă facă să plâng şi să suspin alături de el, ajungând să îl înţeleg în profunzime.

         You are all the colors in one, at full brightness.

Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven este clar romanul unei generaţii, o carte care te pune pe gânduri. Este o poveste emoționantă despre viaţă, moarte şi despre legătură dintre cele două: iubirea. Un roman must-read pentru toţi fanii genului Young Adult (şi nu numai).

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TOATE ACELE LOCURI MINUNATE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Toate Acele Locuri Minunate
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2229 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments